Google face schimbări la modelul de inteligență artificială Gemini. Ce beneficii vor avea utilizatorii

Google face schimbări la modelul de inteligență artificială Gemini. Ce beneficii vor avea utilizatorii Google. Sursa: Sebastian Czapnik | Dreamstime.com

Google a anunțat că Gemini din panoul lateral al Gmail, Docs, Drive, Slides și Sheets va utiliza modelul Gemini 1.5 Pro și va fi disponibil pentru mai mulți utilizatori. Compania va aduce mai multe capabilități Gemini în aplicația Gmail pe mobil. Gemeni va face legătura între mai multe aplicații cu fluxuri de lucru bazate pe inteligență artificială.

Google face mari schimbări

Gemini pentru Google Workspace ajută oamenii și companiile să obțină mai mult din aplicații, de la redactarea e-mailurilor în Gmail la organizarea planurilor de proiect în Sheets.În ultimul an, peste un milion de persoane și zeci de mii de companii au folosit inteligența artificială generativă în Workspace atunci când au avut nevoie de ajutor.

Gemini din panoul lateral Workspace folosește acum Gemini 1.5 Pro și va ajunge la mai mulți abonați. Google a anunțat că vor fi adăugate noi caracteristici la Gemini în Gmail pe mobil și că se va extinde suportul lingvistic pentru „Ajută-mă să scriu în Docs și Gmail”.

gemini

Gemini. Sursa foto Wikipedia

Va utiliza Gemini 1.5 Pro

De pe 14 mai, Gemini din panoul lateral al aplicațiilor Gmail, Docs, Drive, Slides și Sheets va utiliza Gemini 1.5 Pro. Acum, Gemini poate răspunde la o varietate mai mare de întrebări și poate oferi răspunsuri mai bune. Va fi mai ușor pentru utilizatori să înceapă cu rezumatele care vor apărea în panoul lateral, sugestii și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gemini poate face referire la seturi mult mai mari de date. De exemplu, dacă școala copilului dumneavoastră trimite numeroase e-mailuri în fiecare lună, veți putea utiliza panoul lateral din Gmail pentru a cere lucruri precum „rezumați e-mailurile de la Maywood Park Elementary School” și veți obține rezultatele.

Google

Google. Sursă foto: Denis Linine | Dreamstime.com

Gemini în panoul lateral Workspace este acum disponibil pentru utilizatorii Workspace Labs și Gemini pentru utilizatorii Workspace Alpha. Luna viitoare, acesta va fi disponibil pe desktop pentru companii și consumatori prin Gemini for Workspace și prin Google One AI Premium.

Google lansează alte noi caracteristici

Compania lansează și noi caracteristici în aplicația mobilă Gmail pentru a vă ajuta să accesați cu ușurință Gemini. Rezumați e-mailurile: Recuperarea unor pasaje din e-mailuri vă poate lua mult timp. Cu această funcție, Gemini poate analiza e-mail-urile și poate oferi un rezumat direct în aplicația Gmail. Această funcție va fi disponibilă pentru utilizatorii Workspace Labs în această lună, iar luna viitoare pentru toți clienții Gemini for Workspace și pentru abonații One AI Premium.

Compania a anunțat și Translate for me în Google Meet, cu detectare automată a limbii și cu legende traduse în timp real în peste 60 de limbi pentru a ajuta oamenii din întreaga lume să se conecteze. În săptămânile următoare, Ajută-mă să scriu în Gmail și Docs va fi compatibil cu limbile spaniolă și portugheză pe desktop. Vor fi adăutate și alte limbi în viitor, potrivit știrileprotv.