Apple și Google promit alerte de urmărire. Oricine se va putea feri de spionaj

Apple și Google promit alerte de urmărire. Oricine se va putea feri de spionaj Alerta telefon. Sursa foto: Pixabay

Apple și Google au colaborat pentru a avertiza utilizatorii cu privire la detectarea dispozitivelor de urmărire atât pe iOS, cât și pe Android, în cazul în care un astfel de dispozitiv ne urmărește fără voia noastră. 

Apple și Google și-au unit forțele pentru a ne scăpa de urmărire

Apple şi Google au anunţat luni că iPhone-urile şi telefoanele Android actualizate vor afişa alerte care avertizează utilizatorii că există un dispozitiv wireless de urmărire a locaţiei în apropiere, în cazul în care utilizatorul nu ştia că este urmărit şi doreşte să-l oprească, transmite CNBC.

Mişcarea este cel mai recent semn că cele două platforme majore lucrează pentru a remedia dezavantajele dispozitivelor de urmărire wireless - cum ar fi AirTag al Apple - care pot fi utile pentru găsirea obiectelor pierdute sau furate prin afişarea locaţiei lor pe o hartă digitală, dar pot fi şi folosite de către infractori pentru a urmări oamenii.

Utilizatorii vor primi acum o alertă

Dacă un utilizator primește o astfel de alertă pe dispozitivul său iOS, înseamnă că AirTag-ul altcuiva, cu opțiunea „Găsește” sau alt dispozitiv de urmărire Bluetooth compatibile, se deplasează odată cu el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dispozitivele iPhone şi Android cu software actualizat vor primi un mesaj care le spune că un tracker Bluetooth „a fost găsit în mişcare cu tine”. Utilizatorii pot cere ca trackerul să redea un sunet pentru a fi mai uşor de găsit şi să acceseze instrucţiuni despre cum să-l dezactiveze.

Sigle reprezentând Apple și Google.Apple și Google și-au unit forțele pentru a ne scăpa de urmărire. Sursa foto: apple.com.

AirTag și accesoriile de rețea Find My de la terțe părți au fost concepute de la început cu protecții de confidențialitate și siguranță de prim rang în industrie, iar Apple și-a menținut angajamentul de a inova și de a completa aceste protecții pentru a menține utilizatorii în siguranță

Apple și Google vor continua să lucreze împreună pentru noi tipuri de dispozitive

Alertele care avertizează în mod specific împotriva unui AirTag care călătoreşte cu utilizatorul au fost deja încorporate în Android. De asemenea, AirTag este acum doar unul dintre multele trackere Bluetooth.

Apple şi Google permit companiilor terţe, cum ar fi Chipolo şi Motorola, să-şi construiască propriile dispozitive. Dar atunci când companiile terţe construiesc aşa-numitele dispozitive de urmărire a dispozitivelor pierdute ”Find My”, acestea trebuie să le creeze conform specificaţiilor Apple şi Google, care vor necesita acum alerte de urmărire nedorită.

Apple şi Google au spus că lucrează împreună pentru a crea o specificaţie publică a industriei pentru aceste tipuri de dispozitive de urmărire Bluetooth, dar, deşi standardul oficial nu este finalizat, ambele companii au implementat alertele în sistemele lor de operare, începând cu iOS 17.5 al Apple, care vor fi lansate luni, iar dispozitivele Android cu versiunea 6.0 sau mai nouă, informează apple.com.