Milioane de conturi Gmail vor fi șterse. Cum îți poți salva adresa de e-mail

Milioane de conturi Gmail vor fi șterse. Cum îți poți salva adresa de e-mail Sursă foto: Dreamstime.com

Gmail, serviciul folosit de milioane de utilizatori, va fi suspendat începând cu această lună. Gigantul tehnologic Google a anunțat că va șterge toate conturile care nu au fost folosite în ultimii doi ani.

Gmail, serviciul de e-mail deținut de Google, va șterge conturile care au fost inactive mai mult de doi ani. Compania americană a anunțat modificări pentru serviciile de Drive, Docs, Calendar, Meet și Google Photos. Asttfel nu este exclus ca în perioada următoare datele stocate să fie șterse.

Gmail, suspendat pentru mlioane de utilizatori Google

Gmail, serviciul folosit de milioane de utilizatori, va fi suspendat începând cu această lună. Gigantul tehnologic a anunțat încă din luna mai că va șterge toate conturile de email care nu au fost utilizate niciodată. Este vorba despre conturile create special pentru a permite accesul de probă pentru diferite aplicații.

Ne puteți urmări și pe Google News

Utilizatorii care nu vor ca al lor cont Gmail să fie șters au la dispoziție o fereastră prin care să-și salveze datele stocate. Tot ce trebuie să facă este să se logheze cu datele contului respectiv cel puțin odată la doi ani. În acest fel adresa de email apare ca fiind activă.

Google șterge conturile de gmail

Sursa foto: Wikipedia / Google Flights

De asemenea, activități precum citirea mesajeor, vizualizarea clipurilor pe Youtube sau folosirea motorului de căutare Google în timp ce sunteți conectat cu respectivul cont semnalează faptul că adresa este activă.

 Cum poți salva datele stocate

Nu doar utilizatorii serviciului Gmail au intrat în atenția gigantului tehnologic. Cei care folosesc Google Foto trebuie să aibă în vedere că pentru a preveni pierderea fotografiilor stocate se impune conectarea separată le serviciu.

Conturile care au abonamente active, în special cele ale publicațiilor de știri, aplicațiile de Gmail, conturile de afaceri și Google Scholars nu vor fi afectate. Google le recomandă utilizatorilor să configureze o adresă de e-mail separată pentru recuperare. Totodată pot utiliza funcția Takeout care oferă posibilitatea de recupera datele chiar datele au fost șterse.

Opțiunea Inactive Account Manager oferă posibilitatea utilizatorilor de Gmail să decidă ce vor face cu datele stocate. Fie le vor transfera unor contacte de încredere fie le vor șterge complet.

Conturi Gmail, vândute pe dark web

Prin această strategie gigantul tehnologic speră să crească securitatea cibernetică. Vicepreședintele pentru managementul produselor Google, Ruth Kricheli a evidențiat că această mișcare este vitală pentru a proteja utilizatorii în fața amenințărilor și înșelătoriilor de tip phishing.

Google a inițiat această acțiune în urma incidentelor în care conturile Gmail au fost vândute pe dark web. Este o mișcare strategică menită să consolideze securitatea digitală, potrivit CNBC.