Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali nu se lasă. Vrea ca FCSB să joace în Ghencea: O să trimit hârtie la Parlament
Gigi Becali nu se lasă. Vrea ca FCSB să joace în Ghencea: O să trimit hârtie la Parlament

Gigi Becali nu se lasă. Vrea ca FCSB să joace în Ghencea: O să trimit hârtie la Parlament

Patronul FCSB s-a înfuriat din nou când a aflat că are nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru ca echipa sa să joace pe stadionul Steaua. A făcut degeaba o ofertă de 46.000 de euro. Gigi Becali anunță însă că nu se lasă și va cere sprijin Parlamentului.

Gigi Becali nu vrea să renunțe la ideea de la readuce FCSB pe Ghencea. Deși echipa poate să joace pe Arena Națională sau la Buzău, Gigi Becali a făcut o ofertă de 46.000 de euro pentru a închiria stadionul Steaua.

Supărare mare

Becali a aflat însă că are nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru a-și îndeplini visul. Supărat la culme, patronul FCSB a răbufnit din nou adresa ministrului Apărării.

„Eu îl credeam băiat deștept pe Dîncu, dar la faza asta cu hotărârea de Guvern o greșește rău de tot. Hotărârea aia de Guvern de care spune el se dă pentru licitație – închiriere, nu pentru a îmi da mie dreptul să jucăm acolo. Ei nu trebuie să facă nicio licitație pentru mine. Eu le plătesc, iar de banii ăia ei se pot folosi cum știu ei mai bine.

Cât vor să mai meargă cu gaura la bugetul statului? Păi, tot noi să le plătim salarii? Ei nu vor ca stadionul ăla să producă? Pentru ce a fost făcut? Sau își pun și ăștia ambiția cu mine așa cum și-o puneau și ăia cu Mititelu la Craiova pe “Oblemenco”? Uite că până la urmă Mititelu a intrat, iar Dîncu trebuie să înțeleagă că și eu am dreptul dacă plătesc să joc în Ghencea.

Eu o să trimit hârtie la Parlament, iar dacă vorbesc în presă o fac, deoarece oamenii trebuie să fie informați despre demersurile noastre“, a spus Gigi Becali pentru ProSport.

Regulile oficiale

Declarația lui Gici Becali vine după ce ministrul Apărării, Vasile Dîncu a anunțat care sunt regulile pentru închirierea stadionului din Ghencea.

„FCSB-ul, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit nu să facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale, ci să încerce să facă o cerere la Minister, care ar fi însemnat o hotărâre de Guvern, pentru că, astăzi, Steaua este o unitate militară, fiind proprietatea Ministerului Apărării.

Pentru a închiria un metru pătrat, trebuie făcută o hotărâre de Guvern. Dura mai mult, dar, dacă făceau din timp, poate se aproba acest lucru în ședința de Guvern. Altfel, încercarea simbolică de a prelua moștenirea echipei Steaua, care are brandul, clubul a spus „nu”. N-am emoții aici“, a spus Vasile Dîncu pentru euronews.ro.