Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali calcă în picioare legea și regulamentul sportiv. Finanțatorul s-a lăudat în public
Gigi Becali calcă în picioare legea și regulamentul sportiv. Finanțatorul s-a lăudat în public

Gigi Becali calcă în picioare legea și regulamentul sportiv. Finanțatorul s-a lăudat în public

Gigi Becali apelează la practici necurate după ce transferă fotbaliști. Finanțatorul de la FCSB se asigură că poate să scape fără complicații de jucători, dacă nu dau randament. Însă, procedeul e incorect.

Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB, s-a obișnuit să pună în practică o păcăleală a regulamentului de fotbal. Atunci când aduce un jucător nou la echipă, latifundiarul înregistrează mai întâi un act și îl păstrează pe al doilea ca să-l valideze numai dacă e mulțumit de randamentul angajatului. Din punct de vedere legal, al doilea document ar trebui să devină nul dacă nu e înregistrat în maximum 45 de zile. Dar, Becali face această mutare mult mai târziu.

Gigi Becali încalcă legea și regulamentele sportive

Practic, FCSB nesocotește și legea și regulamentul sportiv. Iar Becali a anunțat în public asta. „De acum încolo niciun jucător nu va mai primi un contract pentru o perioadă lungă, va semna pentru un an ca să fie testat și vom prelungi colaborarea doar dacă o să fiu mulțumit”, afirma Becali.

Despre ce este vorba? Jucătorul iscălește de la început două documente, primul e înregistrat, iar al doilea e ținut în sertar și va fi depus la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) numai dacă respectivul merită să mai continue la FCSB, notează gsp.ro.

„Un contract trebuie să fie înregistrat în maximum 45 de zile. Dacă expiră termenul acesta, actul devine nul”, explică Emilian Hulubei, președintele sindicatului jucătorilor.

FCSB păstrează al doilea contract și un an, până când se convinge Becali dacă fotbalistul e bun sau nu. Hulubei explică ce ar putea face un jucător ca să se protejeze: „El poate merge la un notar să înregistreze data la care a fost semnat acel al doilea contract. Dacă un club încearcă să-l depună la LPF după mai mult de 45 de zile, fotbalistul are posibilitatea să demonstreze că documentul a devenit nul”.

De ce acceptă fotbaliștii

„Gigi se asigură că jucătorii nu pot ajunge la notar. Cum? El nu le dă copii după contractele cu care îi poate lega oricât dorește. Fotbaliștii primesc copii ale documentelor numai atunci când ele sunt validate la LPF!

De ce acceptă ei să fie tratați astfel? Pentru că-și asigură salariile pentru un an atunci când semnează cu FCSB și speră să înregistreze un randament suficient de bun ca să-l determine pe Becali să-i păstreze în continuare. Și oricum nu au oferte mai bune în acel moment din alte cluburi. Au acceptat recent astfel de înțelegeri Omrani și Nikolov”, spune sursa citată.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: