Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali, amintiri cu ÎPS Pimen. Fostul arhiepiscop, adus la Steaua în 2006
Gigi Becali, amintiri cu ÎPS Pimen. Fostul arhiepiscop, adus la Steaua în 2006

Gigi Becali, amintiri cu ÎPS Pimen. Fostul arhiepiscop, adus la Steaua în 2006

Gigi Becali a vorbit despre ÎPS Pimen, înalt cleric, trecut în neființă săptămâna trecută

Gigi Becali a avut o legătură foarte apropiată cu ÎPS Pimen și a rememorat câteva întâmplări trăite împreună cu arhiepiscoul Sucevei și Rădăuților, decedat la vârsta de 90 de ani, din cauza coronaviruslui. Finanțatorul de la FCSB a dezvăluit că a donat o sumă importantă de bani atunci când Bucovina a fost lovită de inundații.

„A fost un duhovnic, un părinte în viața sfântă, așa cum trebuie să fie un părinte călugăr. Eram foarte buni prieteni. Aveam o legătură prietenească. În ultimul timp el îmbătrânise și nu mai avea chef să mai bea. Dar mai făcea câte o glumă.

Prima dată când am deschis porțile la Ghencea, el a venit. Eu am fost în Bucovina, când au fost inundațiile și eram la masă și zic Preasfinția Voastră, puteți să faceți aici ce vreți. A luat o hârtie pe care a scris cifra 1 și a zis Dumneavoastră puneți zerourile ca să știu cât să cheltuiesc. I-am dat hârtia înapoi și i-am scris pe ea: Câte zerouri vreți să puneți!

Eu vă voi da cât puteți să cheltuiți!. A făcut un spital la Dolhasca, un cămin de bătrâni, 40-50 de case. Oamenii ăștia nu se tem de moarte. Așteaptă mai repede să plece și să se întâlnească la Hristos. El acum se duce în Rai”, a povestit Gigi Becali la România TV.

Latifundiarul din Pipera și-a amintit săptămâna trecută și de o ultimă discuție avută cu un alt cleric. „De asemenea, părintele Calciu mi-a spus înainte să plece la Domnul că: Eu plec și voi veghea asupra ta de dincolo! Mă cutremur când îmi aduc aminte! La fel m-a chemat la el și Părintele Iustin Pârvu! Singurul meu regret este că nu l-am întâlnit pe Ilie Cleopa»,

În 2006, înaintea partidei jucate de Steaua, pe teren propriu, cu francezii de la Olympique Lyon (scor 0-3), în grupele Ligii Campionilor, Becali l-a adus în Ghencea pe ÎPS Pimen, pentru a sfinți stadionul „roș-albaștrilor”. A fost stropit cu aghiasmă vestiarul, dar și băncile de rezerve, porțile și careurile