Gigi Becali, amintiri cu ÎPS Pimen. Fostul arhiepiscop, adus la Steaua în 2006

Gigi Becali, amintiri cu ÎPS Pimen. Fostul arhiepiscop, adus la Steaua în 2006

Gigi Becali a vorbit despre ÎPS Pimen, înalt cleric, trecut în neființă săptămâna trecută

Gigi Becali a avut o legătură foarte apropiată cu ÎPS Pimen și a rememorat câteva întâmplări trăite împreună cu arhiepiscoul Sucevei și Rădăuților, decedat la vârsta de 90 de ani, din cauza coronaviruslui. Finanțatorul de la FCSB a dezvăluit că a donat o sumă importantă de bani atunci când Bucovina a fost lovită de inundații.

„A fost un duhovnic, un părinte în viața sfântă, așa cum trebuie să fie un părinte călugăr. Eram foarte buni prieteni. Aveam o legătură prietenească. În ultimul timp el îmbătrânise și nu mai avea chef să mai bea. Dar mai făcea câte o glumă.

Prima dată când am deschis porțile la Ghencea, el a venit. Eu am fost în Bucovina, când au fost inundațiile și eram la masă și zic Preasfinția Voastră, puteți să faceți aici ce vreți. A luat o hârtie pe care a scris cifra 1 și a zis Dumneavoastră puneți zerourile ca să știu cât să cheltuiesc. I-am dat hârtia înapoi și i-am scris pe ea: Câte zerouri vreți să puneți!

Ne puteți urmări și pe Google News

Eu vă voi da cât puteți să cheltuiți!. A făcut un spital la Dolhasca, un cămin de bătrâni, 40-50 de case. Oamenii ăștia nu se tem de moarte. Așteaptă mai repede să plece și să se întâlnească la Hristos. El acum se duce în Rai”, a povestit Gigi Becali la România TV.

Latifundiarul din Pipera și-a amintit săptămâna trecută și de o ultimă discuție avută cu un alt cleric. „De asemenea, părintele Calciu mi-a spus înainte să plece la Domnul că: Eu plec și voi veghea asupra ta de dincolo! Mă cutremur când îmi aduc aminte! La fel m-a chemat la el și Părintele Iustin Pârvu! Singurul meu regret este că nu l-am întâlnit pe Ilie Cleopa»,

În 2006, înaintea partidei jucate de Steaua, pe teren propriu, cu francezii de la Olympique Lyon (scor 0-3), în grupele Ligii Campionilor, Becali l-a adus în Ghencea pe ÎPS Pimen, pentru a sfinți stadionul „roș-albaștrilor”. A fost stropit cu aghiasmă vestiarul, dar și băncile de rezerve, porțile și careurile