Gică Popescu: "Nu mă aşteptam ca Realul să fie ridiculizat"

Gică Popescu: "Nu mă aşteptam ca Realul să fie ridiculizat"

Gică Popescu, fost căpitan al Barcelonei, s-a declarat impresionat de modul în care echipa catalană a câştigat marele derby cu rivalii din Madrid.

FC Barcelona i-a desfiinţat pe rivalii de la Real Madrid luni seară, în etapa a 13-a a campionatului Spaniei. Catalanii s-au impus în faţa "galacticilor", pe "Camp Nou", cu un neverosimil 5-0 (goluri Xavi, Pedro, Villa - 2 şi Jeffren), scor care a uimit întreaga lume.

Jose Mourinho, antrenorul portughez al madrilenilor, a suferit cel mai usturător eşec din cariera de antrenor, chiar dacă a încercat, la sfârşitul meciului, să dreagă busuiocul, susţinând că "este doar o înfrângere, nu o umilinţă. Eşecul e eşec, indiferent că e cu 1-0, 2-0 sau 5-0. Am jucat prost, dar suntem doar la două puncte în urma liderului, nu la 20, şi trebuie să continuăm. Anul trecut, am pierdut cu Inter Milano la Barcelona, în grupele Ligii Campionilor, dar în semifinale ne-am întors cu totul altfel, iar la final am câştigat trofeul".

În urma acestui rezultat, FC Barcelona a preluat şefia clasamentului din Primera Division, cu 34 de puncte, iar Real a căzut pe poziţia secundă, la două "lungimi" de catalani.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Ce să mai zică şi Mourinho?"

Gică Popescu, fost căpitan al echipei FC Barcelona, a rămas impresionat de jocul practicat de echipa antrenată de fostul său coleg, Pep Guardiola. "Nu sunt surprins atât de scor, cât de felul în care a decurs meciul. Nu mă aşteptam ca Realul să fie ridiculizat în halul ăsta. Cred că e cea mai mare umilinţă din istoria madrilenilor, şi asta, după cum am mai spus, nu numai prin prisma scorului, ci şi prin felul în care au fost dominaţi de catalani. Real nu a contat deloc în faţa Barcelonei, catalanii le-au ascuns tot timpul mingea adversarilor lor. Aşa că rezultatul final este surprinzător doar pentru cine nu a văzut meciul", a declarat "Baciul" ieri, pentru EVZ.

Gică Popescu a îmbrăcat tricoul echipei FC Barcelona în perioada 1995-1997 şi, în calitate de căpitan, a fost cel care a ridicat trofeul decernat câştigătoarei Cupei Cupelor în urmă cu 13 ani, când catalanii au învins cu scorul de 1-0 în finala de la Rotterdam, cu PSG.

Fostul internaţional l-a apărat însă pe Jose Mourinho, antrenorul "galacticilor". "Ce vină are Mourinho? Barcelona a fost, pur şi simplu, mai bună. Nu se poate spune că nu şi-a motivat echipa. De altfel, la un aşa derby nici nu ai nevoie să te motiveze cineva. Ştiu asta foarte bine, pentru că am evoluat şi eu în astfel de meciuri. Când ştiam că joc duminică împotriva Realului, intram în priză încă de la începutul săptămânii premergătoare partidei. Am văzut că Jose Mourinho susţine că e doar o înfrângere, şi nu o umilinţă, dar ce să mai zică şi el? Pe de altă parte, tot Mourinho a recunoscut că Barcelona a fost net superioară echipei sale. Asta spune multe, nu ştiu când portughezul a mai recunoscut vreodată că adversarul a fost mai bun", ne-a mai spus Gică Popescu.

Şi-a donat biletele prietenilor

În ciuda faptului că a avut bilete la derby, "Baciul" a urmărit duelul dintre Barcelona şi Real Madrid la televizor. "Am avut bilete la meci, dar n-am putut să ajung în Spania, deoarece am avut nişte probleme de rezolvat. Aşa că am dăruit biletele unor prieteni", ne-a dezvăluit fostul căpitan al Barcelonei, care îşi va inaugura mâine noul complex comercial "Doldora Bazaar", în care a investit peste 10 milioane de euro. VIOREL MOLDOVAN

"Nu-mi plac echipele lui Mourinho"

Marele derby de pe "Camp Nou" a fost urmărit cu un interes sporit şi în România. Ex-internaţionalului Viorel Moldovan, care a stat ultima oară pe banca tehnică a celor de la Sportul Studenţesc, i-a mers la inimă victoria la scor a catalanilor.

"Sunt fan Barcelona. Real Madrid nu mi-a plăcut niciodată. Mi se pare o echipă de fiţoşi, iar Jose Mourinho este arogant, prea le ştie el pe toate. E un antrenor foarte bun, care a câştigat multe trofee în carieră, dar nu mi-au plăcut niciodată echipele pregătite de portughez. Barcelona le-a ascuns mingea madrilenilor. O mare umilinţă, o corecţie. A fost o încântare ceea ce a jucat Barça. Această echipă are o cultură aparte. Jucătorii ei au şi potenţă fizică, nu doar calitate tehnică. E clar că nu poţi face formaţii de pigmei, dar Barcelona a reuşit să adune forţa şi rafinamentul într-o echipă cu o medie de înălţime scăzută", a comentat ieri, pentru EVZ, fostul "Moldo-but". (Daniel Conţescu)