Gică Hagi face cărțile pentru noul sezon. Cine ar putea reveni la Farul

Gică Hagi face cărțile pentru noul sezon. Cine ar putea reveni la Farul Gică Hagi. Sursa foto: Farul Constanța/ Facebook

Gică Hagi își pregătește atent planurile pentru noul sezon. „Regele” are în plan să readucă un celebru fotbalist în echipa de la „Farul”  și vorbește cu un iz de regret despre unul dintre foștii săi elevi.

Gică Hagi face cărțile pentru noul sezon. Cine ar putea reveni la Farul

Farul își dorește să-l aducă înapoi pe Denis Alibec (33 de ani), deoarece se apropie finalul aventurii sale la Muaither, echipa la care s-a transferat vara trecută.

Atacantul naționalei României este și pe lista de transferuri a echipei FCSB. Cu toate astea Gică Hagi nu vrea să cedeze în fața lui Gigi Becali și, în efortul de a-l convinge să revină la echipa sa l-a contactat personal pe Alibec.

În cadrul unei intervenții televizate, Gigă Hagi a subliniat că Alibec acordă prioritate ofertelor din străinătate. Cu toate acestea, în eventualitatea în care decide să se întoarcă în țară, Alibec ar opta pentru Farul, conform sugestiei lui Hagi.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am vorbit cu el. Noi suntem deschiși oricând. Deocamdată, are Campionatul European în față și prioritatea să își găsească ceva afară. În țară, vine la noi, da. Sper să vină la noi", a declarat Gică Hagi la Digi Sport.

Alibec

Alibec

Ar putea reveni după un an

Gică Hagi și Alibec au avut o colaborare de succes în sezonul 2022/2023, care s-a încheiat cu câștigarea titlului de către Farul în SuperLigă, iar atacantul a avut o contribuție semnificativă la această performanță.

În schimb, la FCSB, Alibec a avut o perioadă mai puțin reușită, între ianuarie 2017 și iulie 2018.

Gică Hagi, despre Adrian Mazilu

Pe lângă alte întrebări, Gică Hagi a comentat și situația lui Adrian Mazilu (18 ani), fostul său elev de la Farul, pe care l-a vândut la Brighton. Englezii l-au împrumutat apoi în Olanda, la Vitesse, însă atacantul a avut doar 66 de minute jucate la clubul care, între timp, a retrogradat.

Hagi consideră că Mazilu este o victimă a fotbalului românesc, în sensul că valoarea sa este incontestabilă, dar faptul că și-a dezvoltat abilitățile fotbalistice în țara sa natală l-a făcut să întâmpine dificultăți de adaptare în Europa de Vest. De asemenea, din această cauză, fotbalul românesc are o cotă foarte mică în ceea ce privește extrema dreaptă, în comparație cu jucătorii de aceeași valoare din țări cu o dezvoltare fotbalistică mai avansată.

„Mazilu se va întoarce la Brighton și îi vor căuta o echipă să joace. Acum a luat contactul cu Europa și trebuie să se adapteze la ce înseamnă fotbalul european. Trebuie să se ducă undeva să joace.

O să facă diferența, fără doar și poate. Noi suntem în România. Ce este afară... Mazilu n-ar fi costat trei, ci 30 sau 50 de milioane dacă eram la nivel european. Ce să facem, dacă noi, ca români, am ajuns în postura asta?

Hai să fim corecți. Să nu visăm nu știu ce pe pereți. Fotbalul român are o cotă mică pe piața europeană! Avem mult de muncă. Cu toții trebuie să muncim. Să fim în Europa, să fim plătiți bine, cota jucătorilor să fie mare.

Până nu intrăm în scenă acolo, e greu ca un român o cotă mare. Problema e internă. Trebuie să o rezolvăm cât mai repede. Bugetele sunt foarte mici pentru a avea pretenții europene", a mai spus Hagi pentru aceeași sursă.