Evenimentul Zilei > Politica > Ghiță Falcă a lăsat Primăria Arad pe mâna lui Coldea
Ghiță Falcă a lăsat Primăria Arad pe mâna lui Coldea

Ghiță Falcă a lăsat Primăria Arad pe mâna lui Coldea

Înainte de a-și prelua funcția de europarlamentar, Gheorghe Falcă l-a numit primar interimar al Aradului pe un apropiat al generalului Florian Coldea.

La sfârșitul lunii iunie 2019, după ce controversatul edil şi politician Gheorghe Falcă, actualul nou ideolog al PNL după fuziunea liberalilor cu fostul PDL, a devenit europarlamentar, primar interimar al municipiului Arad a fost numit viceprimarul Călin Bibarţ, pe care unii îl văd drept o stea politică în plină ascensiune, afirmă  Cotidianul.ro.

Dar, puţină lume stie că acest Călin Bibarţ se află în relaţii foarte apropiate cu generalul Florian Coldea, fostul şef operativ al SRI, care este originar din comuna Tarnova judetul Arad.

Coldea este în relaţii de rudenie cu Bibarţ şi i-a fost naş de căsătorie acestuia cu vreo doua decenii în urmă. Originar din comuna Sintea Mare, unde păstoreşte o asociatie prolifică de vânătoare, Bibarţ este, ca şi Coldea, nepot al celebrului general Dan Gheorghe, fost ofiter de securitate, care a detinut functii importante în mai multe servicii secrete ( locțiitor al șefului USLA, șef al UM 0215, șef al Direcției pentru Apărarea Constituției din SRI, director adjunct al SIPA ).

Ascensiunea profesională și politică a lui Bibarț, de profesie inginer silvic, a început după ce nașul său Coldea a devenit primul adjunct al directorului SRI în anul 2005. În scurt timp vărul și finul Bibart a fost promovat șef al Ocolului Silvic Lipova, cel mai întins și bogat ocol silvic din județul Arad, funcție din care a putut asigura sponsorizări substanțiale pentru PDL, pe atunci partid de guvernământ, mai susține sursa citată.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: