Potrivit unor informații furnizate de un corespondent Digi24 în Serbia, se pare că persoanele care dețin documente false pe teritoriul acestei țări, asa cum s-a întâmplat în cazul lui Ghiță, riscă 3 ani de închisoare.

După 11 ore de audieri, Ghiță a fost reținut pentru 48 de ore în Serbia. După expirarea acestui termen, fugarul va fi dus în fața instanței.

România are la dispoziție 18 zile pentru a trimite documentele de extrădarea lui Sebastian Ghiță. Când acestea vor ajunge în Serbia, instanța supremă și Ministerul Justiției de la Belgrad vor decide dacă fostul deputat va fi sau nu arestat.

Sebastian Ghiță a fost prins în Serbia cu ajutorul fratelui său, care a fost urmărit de poliţişti, după cum au precizat pentru EVZ, surse judiciare. Iniţial, Alexandru Ghiţă a plecat la Istanbul, după care s-a dus în Serbia. Fraţii Ghiţă erau împreună când a fost prins ex-deputatul fugar. Omul de afaceri avea permis de conducere şi buletin sloven falsificate, motiv pentru care poate fi anchetat penal la Belgrad.

Fratele lui Sebastian Ghiţă a fost urmărit, au declarat surse judiciare, pentru EVZ, iar afaceristul s-ar putea alege cu un alt dosar penal după ce a fost prins cu documente  falsificate.