Evenimentul Zilei > Actualitate > Ghinion pentru jurnalista care-l acuză pe Trump de viol
Ghinion pentru jurnalista care-l acuză pe Trump de viol

Ghinion pentru jurnalista care-l acuză pe Trump de viol

Avocații lui Donald Trump cer deschiderea unui proces de „defăimare” a preşedintelui Trump de către jurnalista americană Jean Carroll cu privire la afirmația că a violat-o în anii '90.

Avocații președintelui susțin că procesul lui Jean Carroll nu poate fi înaintat în fața unei instanțe din New York, deoarece dosarul cu acuzaţiile sale a fost deschis într-o instanţă de la Washington.

Legea din New York nu permite procese deschise în altă parte, a scris avocatul Lawrence S Rosen.  Iar avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, a replicat că este „în mod evident ridicol” să susțină că Trump nu poate fi trimis în judecată în New York, orașul său natal de mulă vreme.

Carroll l-a acuzat pe Trump că a violat-o într-o cabină de probă din Manhattan, la mijlocul anilor 90. Ea a spus că glumea cu Trump când el a condus-o într-o cabină și că apoi a agresat-o.

Trump a negat totul afirmând că „a mințit” și că acuzația a fost „fake news”. El a spus despre jurnalistă că „nu e genul meu” şi că nu a întâlnit-o niciodată, deși o fotografie din 1987 îi arată pe cei doi și partenerii de viaţă de atunci la un eveniment social.

Jurnalista s-a înfuriat când Trump a negat totul spunând că nu-i genul său de femeie

Jurnalista l-a dat în judecată în noiembrie, spunând că declaraţiile lui Trump sunt false și că a pierdut cititorii de pe coloana de sfaturi a revistei Elle, dăunând carierei sale. Mai mult, editorialista de la revista Elle a afirmat că Trump i-a deteriorat reputația și cariera în momentul în care a negat acuzațiile făcute de ea. Cu alte cuvinte trebuia să recunoască pentru a-i face pe plac.

Ea a mai declarat: „Deschid acest proces pentru fiecare femeie care a fost ciupită, atinsă, încolțită, pipăită, împinsă spre un perete, apucată, zdrobită, agresată” adăugând că „nimeni, nici măcar președintele, nu este mai presus de lege”, titrează mass-media americane.