Evenimentul Zilei > Politica > Ghinea așteaptă ca Cioloș să decidă dacă vor candida tehnocrații
Ghinea așteaptă ca Cioloș să decidă dacă vor candida tehnocrații

Ghinea așteaptă ca Cioloș să decidă dacă vor candida tehnocrații

Ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea așteaptă ca premierul Dacian Cioloș să decidă în ce formulă va candida la alegerile parlamentare, împreună cu unii membri ai Cabinetului său.

 Ghinea este, practic, primul ministru tehnocrat care admite public că șeful Guvernului și o parte din echipa sa își fac planuri politice pentru toamnă.

„Nu este decizia mea, este decizia premierului Dacian Cioloş (dacă va candida-n.r.). Suntem o echipă şi n-o să fac un pas de capul meu, singur. Voi candida într-o formulă pe care o decide sau nu o decide Dacian Cioloş”, a declarat Cristian Ghinea, într-o emisiune la Digi24.

El a recunoscut că a discutat deja cu premierul despre subiectul candidaturii, dar a refuzat să dezvăluie care a fost răspunsul lui Dacian Cioloș, sau când va fi făcut public, pe motiv că este decizia primului ministru.

„Eu sunt un om foarte obosit în acest moment (…) Nu pot să neg că aş dori să existe o formulă de a continua. Dacă nu se întâmplă sunt foarte liniştit că mai am şi eu timp să mai citesc o carte”, a spus ministrul.