Ghidul de finanțare nerambursabilă pentru 2024. Românii care pot primi sume importante de bani

Ghidul de finanțare nerambursabilă pentru 2024. Românii care pot primi sume importante de bani Bani. Euro. Sursa: arhiva EVZ

Ghidul de finanțare nerambursabilă pentru 2024. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a anunțat condițiile prin care românii pot obține sprijinul financiar.

Ghidul de finanțare nerambursabilă pentru 2024. Asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România sau din străinătate pot trimite cererile de finanțare și documentele prevăzute în Ghidul de finanțare 2024.

Ghidul de finanțare nerambursabilă pentru 2024

Proiectele Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) rămân direcționate şi în 2024 către conservarea și protejarea identității românești, peste tot unde românii au ales să trăiască.

„Continuăm munca din ultimii doi ani, de a susține românii din afara granițelor, prin deschiderea unei noi sesiuni de finanțări nerambursabile. Am un angajament ferm de solidaritate, dialog și sprijin față de toți românii, menit să întărească legăturile dintre cei plecați departe de țară și cei din patria mamă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectele DRP rămân direcționate către conservarea și protejarea identității românești, peste tot unde cetățenii noștri au ales să trăiască. Vă invit să accesați noul ghid destinat solicitanților de sprijin financiar și să vă implicați cât mai mult în susținerea românilor de pretutindeni!”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

Condiţii şi documente necesare pentru fonduri nerambursabile

În ghidul de finanțare se arată că un solicitant poate depune cel mult două proiecte, cu condiția ca acestea să se încadreze în programe diferite. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 31 martie 2024 (inclusiv), ora 23:59, ora României.

Noi fonduri UE 2023: Câte 30.000-120.000 EUR pentru microîntreprinderi din 4 județe-construcții, foto, săli fitness, hoteluri, jocuri video Sursa foto: Arhiva EVZ

Cererile de finanțare trebuie trimise în format PDF, la adresa de e-mail proiecte@dprp.gov.ro. Este necesar ca fiecare anexă să fie atașată ca un singur document PDF, denumit ca atare. (de exemplu, Statut.PDF). Nu sunt acceptate alte formate (JPEG, PNG etc.).

Ghidul de finanțare şi documente suplimentare

După transmiterea pe e-mail a documentelor menționate, solicitantului i se transmite numărul de înregistrare al cererii. Ulterior, responsabilul de proiect solicită, prin e-mail, documente suplimentare sau clarificări, în funcție de specificul proiectului la care solicitantul are obligația de a răspunde în cel mult 3 zile lucrătoare.

Cererile de finanțare se vor evalua periodic, iar rezultatele evaluării vor fi publicate pe site-ul DRP. Pentru a facilita procesul de constituire a dosarului, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pune la dispoziția celor interesați Ghidul de finanțare nerambursabilă 2024, alături de documentele de interes, în format editabil, care pot fi accesate pe site-ul  dprp.gov.ro.