Evenimentul Zilei > Justitie > Gheorghe Pinalti la un pas de eliberarea din temniță după ce a început să colaboreze cu procurorii
Gheorghe Pinalti la un pas de eliberarea din temniță după ce a început să colaboreze cu procurorii

Gheorghe Pinalti la un pas de eliberarea din temniță după ce a început să colaboreze cu procurorii

Gheorghe Ștefan, arestat preventiv din luna octombrie, ar putea fi trimis în arest la domiciliu în urma unei decizii de ieri a judecătorilor. Procurorii pot face contestație în 48 de ore. În acest caz, contestația va fi analizată, cel mai probabil, după Paște

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis astăzi că Gheorghe Pinalti, aflat în arest preventiv de cinci luni, să fie trimis în arest la domiciliu. Cu toate acestea, fostul lider PDL Neamț nu va fi eliberat, procurorii având 48 de ore pentru a cere anularea deciziei. De-abia după verdictul de la contestație, în situația în care instanța își mențin decizia, Ștefan va fi trimis acasă.

Primarul suspendat din Piatra Neamț este implicat în celebru dosar Microsoft, fiind cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru dare de mită și trafic de influență. Magistrații au  admis cererea sa după ce acesta a început să colaboreze cu procurorii.

Însă, Ștefan nu va fi pus în libertate, pentru că procurorii pot face contestație. Termenul de contestare de către DNA este de 48 de ore. Conform unor surse judiciare, Gheorghe Ștefan a recunoscut, în fața instanței, acuzația de trafic de influență din Dosarul Microsoft.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: