UPDATE. Surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că decizia lui Gheorghe Dincă de a-și schimba declarația ar fi survenit pe fondul unui conflict cu procurorii DIICOT.

Aceleași surse au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro , că „Monstrul din Caracal” s-ar fi înfuriat atunci când anchetatorii i-au spus că trebuie să îi audieze pe membrii familiei sale, în urma numeroaselor cereri și plângeri din partea familiilor celor două fete dispărute, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Rudele lui Dincă sunt acuzate de complicitate la anumite fapte comise de acesta.

Gheorghe Dincă ar putea să declare că a fost obligat să recunoască uciderea Luizei, în schimbul protejării familiei sale, au declarat apropiați ai anchetei, în exclusivitate pentru evz.ro.

În cererea înaintată procurorului de caz, prim-procururorul șef adjunct secție George Lucian Pătuleanu, Gheorghe Dincă solicită să dea „urgent o declarație în legătură cu faptele care au avut loc în aprilie 2019 referitoare la Melencu Luiza”. Este vorba de luna în care a dispărut adolescenta de 18 ani. El susține că „nu eu am omorât-o și nu pot fi acuzat de omor”.

Iată solicitarea lui Gheorghe Dincă adresată DIICOT, scrisă în arest, așa cum este prezentată de Antena 3:

„Domnule procuror șef adjunct secție George Lucian Pătuleanu, procuror de caz,
Doresc să dau urgent o declarație în scris în legătură cu evenimentele din 14 aprilie 2019 privind pe Melencu Luiza Mihaela.
Declar că nu am omorât-o și nu pot fi acuzat de omor calificat.
Dores să susțin în scris cele relatate de mine pentru nevinovăția mea.
Vă mulțumesc!
Gheorghe Dincă”

De altfel, Monica Melencu, mama fetei, a spus în nenumărate rânduri că Luiza nu a fost ucisă de Gheorghe Dincă şi că nu există nicio probă în acest sens, în afară de declaraţia lui Gheorghe Dincă.

Dosarul lui Gheorghe Dincă ar trebui să ajungă pe masa judecătorilor în această săptămână. Dincă este acuzat de omor calificat în cazul ambelor fete, Alexandra Măceşanu, respectiv Luiza Melencu. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, „Monstrul din Caracal” ar putea fi pus în libertate. Potrivit Constituţiei României, orice inculpat poate rămâne în arest preventiv maxim 180 de zile.

Informația dezvăluită în exclusivitate de evz.ro este confirmată și de gestul procurorului șef interimar al DIICOT, Georgianei Hosu, care, potrivit România TV,  i-a conovcat de urgență pe procurorii care se ocupă de cazul Caracal, după ce Gheorghe Dincă a trimis o cerere prin care solicită să fie reaudiat, pretextând că declarația sa privind uciderea Luizei Melencu e falsă, și că, de fapt, nu a ucis- pe fată așa cum a mărturisit.

Știrea inițială

Acuzat de răpirea și uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, Gheorghe Dincă a înaintat o cerere oficială în care solicită să fie audiat de procurori.

Surse judiciare au precizat că „Monstrul din Caracal” vrea să își schimbe declarația.

Mai exact, Dincă susține, acum, că nu el a omorât-o pe Luiza Melencu.

Revenim cu amănunte!

Te-ar putea interesa și: