Gestul impresionant făcut de polițiștii care au scăpat de virusul ucigaș

Gestul impresionant făcut de polițiștii care au scăpat de virusul ucigaș

De la începutul pandemiei, mai mulți polițiști au fost infectați cu noul coronavirus. După ce s-au vindecat, unii dintre ei au răspuns îndemnului autorităților de a dona plasmă.

Astfel, Mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt care s-au vindecat de COVID-19 au donat sânge, marţi, la Centrul de Transfuzii Slatina, pentru a se obţine plasma în vederea tratamentului pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristian Grigorescu.

Acesta a precizat că, până în prezent, au donat sânge pentru obţinerea plasmei pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus 12 poliţişti din judeţul Olt, printre ei fiind şi persoane din conducerea Inspectoratului.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt nu au rămas indiferenţi faţă de semenii aflaţi la nevoie şi au ales sa doneze sânge. Astfel, în această dimineaţă, colegii noştri care care s-au vindecat de noul coronavirus s-au deplasat la Centrul de Transfuzii Slatina, unde au donat sânge pentru a se obţine plasmă", a spus Grigorescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Campania poliţiştilor din Olt de donare de sânge pentru plasmă a început săptămâna trecută, când mai mulţi angajaţi ai IPJ Olt s-au prezentat în acest scop la Centrul de Transfuzii.

În judeţul Olt, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei, a ajuns marţi la 1.423, în ultimele 24 de ore fiind raportate 11 cazuri noi de îmbolnăvire.

Pandemia în România

Până astăzi, 8 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 97.033 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

40.838 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.590 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.136 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 618 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 3.967 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.09.2020 (10:00) – 08.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 41 de decese (22 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.