Evenimentul Zilei > Actualitate > Gest extrem, un jandarm de la Centrala Cernavodă a încercat să se sinucidă
Gest extrem, un jandarm de la Centrala Cernavodă a încercat să se sinucidă

Gest extrem, un jandarm de la Centrala Cernavodă a încercat să se sinucidă

Gest extrem. Un jandarm de la centrala Cernavodă a încercat să se sinucidă și și-a tras un glonț în cap. Nu se cunosc motivele.

Gest extrem făcut de un jandarm care asigura paza la Centrala Cernavodă și care a încercat să se sinucidă. La sosirea ambulanței, acesta se afla în stare de inconștiență. Jandarmul, în vârstă de 44 de ani, va fi transferat cu un elicopter SMURD la București. El face parte din cadrul Unității Speciale care asigură paza Centralei de la Cernavodă. După acest eveniment, la locul cu pricina au ajuns mai multe ambulanțe și un elicopter al celor de la SMURD.

Gest extrem, un jandarm de la Centrala Cernavodă a încercat să se sinucidă și și-a tras un glonț în cap

Din primele informații, bărbatul care a încercat să-și pună capăt zilelor este inconștient. Și se află într-o stare instabilă. Șansele de supraviețuire fiind destul de mici. Jandarmul are 42 de ani. În urma acestui caz va fi deschisă o anchetă de către procurorii militari.

Jandarmul și-a tras un glonț în zona capului. Primul apel la numărul de urgență 112 a fost făcut la ora 07.47. Subofițerul a fost dus la spital cu un elicopter al SMURD. El aparține de Unitatea Specială de Jandarmi, care se subordonează Inspectoratului General de Jandarmi București. El fusese expus recent unei expertize psihiatrice, iar după controlul respectiv nu au fost semnalate probleme. Astfel că a fost declarat apt pentru a-și îndeplini atribuțiile primite.

Nu se cunoaște motivul care a stat la baza acestui gest

Jandarmul s-a închis într-o cameră, unde a încercat să își ia viața. Un coleg a fost cel care l-a descoperit.

„În momentul de față pot să vă confirm că avem un incident la nivelul Unității Speciale. Un coleg, jandarm, din informațiile pe care le am până acum, o posibilă tentativă de suicid. Colegul nostru a intrat în serviciu astăzi, de dimineață, nu a prezentat niciun indiciu că ar fi urmat o asemenea tragedie.

I s-a acordat primul ajutor, a fost ridicat de serviciul de ambulanță și a plecat către o unitate medicală. Colegul făcea parte dintr-o echipă de intervenție și la un moment dat s-a izolat într-o anumită cameră și acolo s-a întâmplat. Nu cunoaștem, deocamdată, ce l-a împins spre un asemenea gest”. A declarat Nicolae Dan, purtător de cuvânt unitatea de jandarmi Cernavodă. În 2001, jandarmul a participat la o misiune de pace în Kosovo.