Evenimentul Zilei > Actualitate > Imaginile cu petrecerea ilegală a jandarmilor de la Brașov. Au aprins și girofarul
Imaginile cu petrecerea ilegală a jandarmilor de la Brașov. Au aprins și girofarul

Imaginile cu petrecerea ilegală a jandarmilor de la Brașov. Au aprins și girofarul

În imaginile apărute în spaţiul public se văd persoane, unele purtând uniforma de jandarm, altele îmbrăcate civil, care ascultă muzică, se îmbrăţişează şi beau într-un spaţiu exterior, în faţa sediului Grupării Mobile de Jandarmi "Burebista” Braşov, la lumina girofarurilor autospecialelor Jandarmeriei. 
În imaginile apărute în spaţiul public se văd persoane, unele purtând uniforma de jandarm, altele îmbrăcate civil, care ascultă muzică, se îmbrăţişează şi beau într-un spaţiu exterior, în faţa sediului Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista” Braşov, la lumina girofarurilor autospecialelor Jandarmeriei.

Nu purtau nici măcar masca de protecție

La un moment dat, din clădire iese un jandarm, care este primit cu aplauze şi urale şi căruia i se toarnă vin spumant în cap, iar unul dintre participanţi îl îmbrăţişează şi îl sărută pe obraz. Niciunul dintre cei doi nu are mască de protecţie. Sărbătoritul strânge apoi mâinile celorlalţi, se îmbrăţişează cu aceştia, nimeni neavând masca de protecţie.

Între timp, din clădirea Grupării Mobile ies şi alte persoane, nici acestea neavând masca.

Vor face verificări

Conducerea Grupării de Jandarmi Mobilă Braşov a transmis, joi, că, fiind vorba de o posibilă încălcare de către cadre militare, conform normelor legale în vigoare, s-a constituit o comisie care va trebui să stabilească eventualele sancţiuni.

“În seara zilei de 28 februarie, în jurul orei 23:00, la ieşirea din misiune, efective din cadrul unei subunităţi mobile, pe fondul trecerii în rezervă a şefului ierarhic, i-au adus acestuia mulţumiri pentru activitatea depusă în calitate de militar, fapt materializat prin aclamaţii şi urări. În ce priveşte atitudinea cadrelor militare de a se manifesta fără respectarea măsurilor de protecţie individuală, la nivelul unităţii noastre s-a stabilit o comisie pentru a verifica acest fapt şi pentru a se lua măsurile legale care se impun. (…) Imaginile apărute au contribuit la finalizarea într-un timp scurt a cercetărilor şi luarea măsurilor care se impun”, a transmis purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Braşov, Mihai Preda.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.