Evenimentul Zilei > Actualitate > Paramedic SMURD, dezvăluiri de la Matei Balș: „Văzusem așa ceva doar în filme”
Paramedic SMURD, dezvăluiri de la Matei Balș: „Văzusem așa ceva doar în filme”

Paramedic SMURD, dezvăluiri de la Matei Balș: „Văzusem așa ceva doar în filme”

Cosmin Precup, paramedic SMURD, face dezvăluiri din infernul de la Matei Balș, în care a acționat pentru a-i salva pe pacienții arși.

Cosmin Precup, paramedic voluntar la SMURD, face dezvăluiri din infernul de la Matei Balș.

El s-a numărat printre salvatorii pacienţilor de la salonul 5, care a ars în urmă cu câteva săptămâni.

Cosmin Precup a dezvăluit la Antena3 ce a simţit în acele momente tragice. De asemenea, acesta a mai spus și cum a reușit să salveze mai multe vieți.

Paramedic SMURD, dezvăluiri de la Matei Balș

„Era o stare de oboseală combinată cu ce văzusem acolo. Nu mai văzusem aşa ceva până atunci. Efectiv eram impresionat şi copleșit de nivelul tragediei”, a spus Cosmin Precup.

A primit mesajul prin stația sa de comunicare la prima oră. Nu a stat pe gânduri. S-a echipat și a pornit spre Spitalul Matei Balș. În 10 minute ajunsese la destinație.

„Era un mesaj foarte scurt, în care se specifica că e cod roşu şi să ajutăm cu ce putem la Balş. M-am echipat în secunda următoare şi cred că în maxim 10 minute, eram acolo.

Cred că văzusem aşa ceva doar în filme, doar că acum era mai profund, că era totul real. Emoţie amestecată cu adrenalină, încerci să faci tot ce poţi ca să ajuti şi restul depinde de Dumnezeu”, a spus Cosmin Precup, paramedic voluntar la SMURD, duminică, la Antena 3.

20 de morți în incendiul de la Matei Balș

Ministerul Sănătății a fost informat joi, 11 februarie, despre încă un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Militar Central din București.

Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta afecțiuni asociate. Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Un grav incendiu a avut loc în 29 ianuarie 2021, la un pavilion al Spitalului „Matei Balş” din Capitală. Mai multe persoane au decedat și au fost afectate 4 saloane.

Din informațiile primite de către Ministerul Sănătăţii de la echipele de intervenție, au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5.