Evenimentul Zilei > Politica > Germania. Șeful diplomației, CRITICI ACIDE la adresa posibilului său succesor
Germania. Șeful diplomației, CRITICI ACIDE la adresa posibilului său succesor

Germania. Șeful diplomației, CRITICI ACIDE la adresa posibilului său succesor

Sigmar Gabriel, ministrul german de externe i-a adresat o serie de atacuri posibilului său succesor în această funcţie, Martin Schulz, pe care l-a acuzat că nu îşi respectă angajamentul de a nu intra într-un guvern condus de Angela Merkel.

„Ceea ce rămâne este numai regretul de a vedea până la ce punct la noi în SPD (Partidul Social-Democrat) se acţionează cu puţin respect unii faţă de alţii şi de a vedea cum cuvântul dat contează atât de puţin”, a declarat Sigmar Gabriel pentru jurnalele regionale.

Sigmar Gabriel, fost lider al SPD, s-a referit la anunţul făcut miercuri de Martin Schulz că doreşte să devină ministru de externe în noul guvern pe care Angela Merkel se pregăteşte să îl formeze, scrie Agerpres.

Martin Schulz, care a mai anunţat că va părăsi preşedinţia SPD cucerită în urmă cu un an, a exclus în mod categoric faptul că se va alătura unui guvern condus de şefa conservatorilor.

În ce îl priveşte, Sigmar Gabriel nu va face parte din marea coaliţie alcătuită cu dificultate de Angela Merkel. Acesta a mai afirmat că fiica sa Marie, în vârstă de aproape şase ani, i-a spus după acordul guvernamental: „Tăticule, nu fi trist. Acum vei avea mai mult timp pentru noi. E mai bine, totuşi, decât cu domnul cu păr pe faţă", o referinţă explicită la Martin Schulz care poartă barbă.

„Mi-am asumat cu plăcere funcţia de ministru de externe şi în ochii cetăţenilor mi-am îndeplinit bine îndatoririle", a continuat Sigmar Gabriel. „Este clar că regret că această stimă publică a muncii mele lasă complet indiferentă nou a conducere a SPD", a deplâns el, după cum mai informează sursa precizată.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: