Evenimentul Zilei > International > Germania, în pragul unui nou COMPROMIS IDEOLOGIC. Partidul lui Schultz, băgat la guvernare pe ușa din dos, la insistențele președintelui
Germania, în pragul unui nou COMPROMIS IDEOLOGIC. Partidul lui Schultz, băgat la guvernare pe ușa din dos, la insistențele președintelui

Germania, în pragul unui nou COMPROMIS IDEOLOGIC. Partidul lui Schultz, băgat la guvernare pe ușa din dos, la insistențele președintelui

Germania se apropie de refacerea compromisului ideologic stânga-dreapta și a „largii coaliții” CDU-SPD, la presiunile președintelui Frank-Walter Steinmeier.

Prin această mișcare de ignorare a votului electoratului Germania ar putea totuși ieşi din impasul politic instalat de două luni, din cauza incapacității de a forma o coaliție guvernamentală viabilă. 


Liberalii GERMANI au hotărât: e mai bine în OPOZIȚIE. Care sunt motivele


La presiunile preşedintelui Steinmeier, conducerea Partidului Social-Democrat a anunțat că este de acord să analizeze refacerea „largii coaliţii” cu blocul conservator condus de cancelarul Angela Merkel.

Liderul SPD Martin Schulz a refuzat categoric, după alegerile din urmă cu două luni, să continue să guverneze alături de conservatori, după ce formațiunea pe care o conduce a înregistrat un rezultat dezastruos, cel mai prost de la război încoace.


Merkel se PRĂBUȘEȘTE în sondaje, după EȘECUL formării guvernului


Însă după sistarea tratativelor între liberali și creștin democrații Angelei Merkel, preşedintele german Steinmeier, provenit din partidul social-democrat, a susținut că vrea să evite alegerile anticipate şi a chemat partidele tradiţionale la consultări.

Dacă nu îi va reuși mișarea de a-și impune formațiunea de origine la guvernare și nici nu va accepta întoarcerea la electorat prin alegeri anticipate, președintelui Frank-Walter Steinmeier îi rămâne la dispoziție alternativa unui guvern minoritar, și acesta fără precedent după război.


Germania, în fața celei mai mari crize politice din ultimii 12 ani. Merkel ar prefera alegeri anticipate, nu un guvern minoritar