Evenimentul Zilei > International > Germania este prima ţară care a promis că îl va aresta pe Vladimir Putin. Declarațiile ministrului Justiției
Germania este prima ţară care a promis că îl va aresta pe Vladimir Putin. Declarațiile ministrului Justiției

Germania este prima ţară care a promis că îl va aresta pe Vladimir Putin. Declarațiile ministrului Justiției

Ministrul german al Justiției, Marco Buschmann, a declarat că Germania îl va aresta pe președintele rus Vladimir Putin și îl va duce la Curtea Penală Internațională dacă dictatorul rus apare pe teritoriul țării sale.

Ministrul german al Justiției, Marco Buschmann, a declarat: „Mă aştept ca CPI să ia legătura rapid cu Interpol şi cu statele contractante şi să le ceară să pună în aplicare mandatul de arestare. Atunci Germania va fi obligată să-l aresteze pe Vladimir Putin şi să-l predea CPI dacă va intra pe teritoriul german”, a spus oficialul, potrivit Bild.

Vladimir Putin a devenit cel mai vânat politician de pe planetă

Bild mai scrie că este puțin probabil ca Putin să mai pună piciorul pe pământ occidental. Președintele Federației Ruse se va simți probabil cu adevărat în siguranță doar în Rusia.

După cum a raportat agenția ucraineană de presă, pe 17 martie, Curtea Penală Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin. Potrivit prevederilor Statutului de la Roma, dictatorul rus este responsabil pentru deportarea ilegală a copiilor din teritoriile ocupate ale Ucrainei.

De asemenea, CPI a emis un mandat de arestare pe numele comisarului pentru drepturile copilului al Federației Ruse, Maria Lvova-Belova, care a furat ilegal un copil din zona ocupată a Donbasului.

Putin este al treilea lider de stat în exercițiu care s-a ales cu un mandat de arestare al CPI

Putin este al treilea lider de stat în exercițiu căruia i s-a emis un mandat de arestare al CPI, după Omar al-Bashir din Sudan și Muammar Gaddafi din Libia. Decizia CPI obligă cele 123 de țări care sunt membre ale CPI să-l aresteze pe Putin și să-l trimită la Haga dacă acesta intră pe teritoriul lor.

Pe 17 martie, președintele Comisiei Radei Supreme pentru Politică juridică, Denis Maslov, a declarat agenției de presă ucrainene că 123 de țări din întreaga lume ar trebui să-l aresteze pe Putin pe baza unui mandat al CPI.

De asemenea, procurorul general al Ucrainei a declarat că CPI intenționează să facă apel la Interpol cu ​​privire la căutarea și reținerea lui Vladimir Putin, relatează ukranews.com.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: