Evenimentul ZileiEconomieGeorge Soros dă o nouă lovitură! În ce investește miliarde

George Soros dă o nouă lovitură! În ce investește miliarde

George Soros dă o nouă lovitură! În ce investește miliarde
Înlocuirea lui Donald Trump cu Joe Biden la Casa Albă a deschis noi orizonturi pentru cei mai bogați oameni ai lumii. După anii de luptă împotriva fostului președinte, magnatul George Soros poate să se concentreze, în sfărșit, asupra afacerilor sale.

George Soros dă o nouă lovitură! Cu Joe Biden mai hotărât ca niciodată să combată schimbările climatice, Marea Resetare plănuită de elitele mondiale nu mai are de depășit niciun obstacol major. Drept urmare, marea finanță poate să înceapă să monetizeze salvarea plantei.


“Patria albastră” a lui Erdogan aduce războiul în Europa. Ienicerii mărilor


Ca de obicei, George Soros este în frunte. Fondul de investiții al miliardarului pariază nu mai puțin de  4,8 miliarde de dolari pe un start-up din San Jose. Este vorba de compania Quantu Scape, un producător de baterii care anunță că va revoluționa această tehnologie.

George Soroș dă o nouă lovitură!

Acțiunile QuantumScape au crescut cu peste 15% după ce compania a anunțat  o descoperire crucială. E vorba de capacitatea de a produce baterii multistrat litiu-metal în stare solidă,

„Deși mai sunt multe lucruri de făcut și am putea întâmpina noi provocări pe măsură ce creștem numărul de straturi, acesta este un rezultat incredibil de important”, a anunțat CEO-ul QuantumScape, Jagdeep Singh, într-o scrisoare adresată investitorilor.


Erdogan îi propune un târg lui Biden. A ajuns „sultanul” la capătul puterilor?


Descoperirea este, cu adevărat remarcabilă, având în vedere că  ar putea  oferi producătorilor de automobile o alternativă mai sigură și mai ieftină la bateriile litiu-ion actuale.

În timpul unei prezentări virtuale, QuantumScape a declarat în decembrie că prototipul său de baterie se poate încărca la o capacitate de 80% în 15 minute. Cu alte cuvinte,  „mai repede decât  bateriile convenționale sau alternativele lor în stare solidă”.

Anunțul a fost suficient pentru a-l convinge pe Soros să investească. Managementul Fondului Soros a dezvăluit marți o participație de 4,6 miliarde de dolari la QuantumScape,e.

Între timp, într-o notă de cercetare adresată clienților săi, faimosul  analist Dan Ives de la  Wedbush Securities, a declarat că inovația ar putea schimba regulile jocului pe piața bateriilor pentru că deschide posibilitatea de a reduce semnificativ costul vehiculelor electrice, Mai mult,  această reușită ar putea schimba semnificativ și  lanțul de producție din spatele vehiculelor electrice.

Piața a reacționat deja puternic la aceste anunțuri. Acțiunile QuantumScape au crescut miercuri cu 15,26%, până la la 58,37 dolari, anunță thestreet.com.

Merkel ia decizii stupide. „Vrea să golească rafturile supermarketurilor?”


Accesează: