AUR cere sancționarea lui Alfred Simonis după scandalul cu George Simion

AUR cere sancționarea lui Alfred Simonis după scandalul cu George Simion George Simion, scandal cu Alfred Simonis. Sursa foto: Captură Video

AUR cere sancționarea lui Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, după scandalul pe care acesta l-a avut cu George Simion, în urmă cu câteva zile, Se pare că atitudinea conciliantă a lui Marcel Ciolacu față de politicianul AUR și îndemnul său la împăcare nu a dat rezultate.

George Simion a preluat inițiativa după scandalul de zilele trecute din Camera Deputaților cu Alfred Simonis. El nu vrea să facă pace cu președintele interimar al Camerei. În ciuda apelului, părintesc, al premierului Marcel Ciolacu, la reconciliere și împăcare, deputatul AUR pretinde satisfacție. Și cum duelul a fost interzis, chiar și între parlamentari, vrea ca rivalul său, cu care se înjură periodic pe holurile Camerei să fie pedepsit.

„Cred că a fost o greşeală şi din partea domnului Simion, şi din partea domnului Simonis şi cred că împreună vor găsi calea cea mai bună”, spunea Marcel Ciolacu, împăciuitor către George Simion care-i oferea un volum din „Harry Poter”.

Ne puteți urmări și pe Google News

George Simion cere sancțiuni pentru Alfred Simonis

Parlamentarul AUR Alin Coleşa, a făcut o sesizare disciplinară împotriva lui Alfred Simonis. În calitate de șef al deputaților AUR, s-a adresat Biroului permanent cerând sancționarea lui Alfred Simonis. Motivul invocat a fost legat de injuriile pe care social-democratul le-ar fi adresat lui George Simion, în urmă cu câteva zile.

„De la prezidiul Camerei Deputaţilor Alfred Simonis a avut un schimb de replici cu George Simion, deputat şi preşedinte AUR, prin care l-a apostrofat pe acesta din urmă, acuzându-l că este violator şi adresându-i injurii de neconceput pentru acest nivel de reprezentare”, susține Alin Coleşa.

Deputatul susține că Simonis „a afectat grav calitatea actului de conducere a Legislativului ca organ reprezentativ suprem al poporului român”. În plus, îl acuză că ar fi încălcat Codul de conduită reglementat prin Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Sesizarea sa a fost trimisă de Biroul permanent spre analiză Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Scandal de mahala în Parlament

George Simion pretinde că a rămas cu „onoarea nereperată”  după schimbul de insulte și injurii pe care l-a avut zilele trecute cu Alfred Simonis. În ședința de luni, a Camerei Deputaților, social-democratul a afirmat, fără să-l nominalizeze direct, că deputatul AUR a amenințat că-i va viola mama. El a reacționat după ce parlamentarul AUR a lansat acuzații, de la aceeași tribună la adresa fratelui său.

„La începutul şedinţei, un domn deputat, mai rusofil aşa, căruia nu merită să îi spun numele, a venit şi mi-a spus, citez: «Am să o violez pe mă-ta!». Aşa mi-a spus acest individ la începutul şedinţei, şi poate că şi reacţia mea a fost una vehementă şi poate şi prestaţia mea, după acest moment, nu e cea pe care aţi fi aşteptat-o”, a declarat Alfred Simonis.

George Simion a reacționat pe Facebook, spațiul în care se tranșează orice dispută politică, mai nou. El a postat un mesaj în care a spus că „Simonis se ascunde dar și noul PSD a luat bani. Mai târziu vă arăt cum mă înjură de morți și de mamă președintele Camerei Deputaților!”.

George Simion și Alfred Simonis ceartă în Parlament

Scandalul dintre cei doi a continuat, la finalul dezbaterilor din plen, pe holuri. Alfred Simonis a reluat, în fața presei, acuzațiile pe care le-a făcut de la tribună. În plus, a adăugat, despre adversarul său că ar fi un „jeg uman”, o „scursură a societății”.

„Acest individ mi-a spus, citez: «am să o violez pe mă-ta». Nu pot să stau lângă un astfel de jeg uman. Este o scursură a societății care nu merită să fie intervievată”, a spus Simionis.

Imediat, a venit și replica din partea lui George Simion care îl seconda pe social-democrat în fața camerelor și microfoanelor. Pozând în victimă, a dat vina pe refuzul președintelui Camerei de a-l lăsa să spună ce vrea de la tribuna parlamentară.

 „Eu am vrut să vorbesc despre cazul fratelui vitreg al domnului Simonis. Vă pun la dispoziție invectivele, le-ați văzut și dvs. Acest domn este președintele Camerei Deputaților (...) I-am spus că trebuia să ne lase să vorbim. Vă pun la dispoziție injuriile(...) La tăierea microfonului i-am spus că vreau să vorbesc. Nesimțire nu este o înjurătură”, a replicat George Simion.

Diana Sosoaca

Diana Șoșoacă i-a luat fața lui Simion, în sondaje. Foto: Razvan Valcaneantu

Simion pierde teren în fața Dianei Șoșoacă

Ieșirea lui George Simion poate fi pusă și pe seama ultimelor sondaje de opinie. Conform datelor INSCOP, date publicității în ultima perioadă, „spectacolul” pe care îl face Diana Șoșoacă are mai mult succes. Deputatul AUR nu mai este văzut, de români, ca un politician în care merită să investești încredere.

De asemenea, românii nu-l mai consideră pe George Simion nici un favorit la alegerile prezidențiale. El se situează în urma politicienilor pe care românii i-ar vedea la Cotroceni în locul lui Klaus Iohannis.