Evenimentul Zilei > Actualitate > GEO BURUIANĂ, interlopul care a TERORIZAT MOLDOVA cu metode desprinse din FILMELE CU MAFIOŢI
GEO BURUIANĂ, interlopul care a TERORIZAT MOLDOVA cu metode desprinse din FILMELE CU MAFIOŢI

GEO BURUIANĂ, interlopul care a TERORIZAT MOLDOVA cu metode desprinse din FILMELE CU MAFIOŢI

Un afacerist ieşean a făcut recent dezvăluiri incredibile despre grupul de crimă organizată condus de suceveanul Geo Buruiană.

Conform bzi.ro, la finalul săptămânii trecute, judecătorii de la Tribunalul Iaşi au avizat acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorii de la DIICOT Suceava şi afaceristul ieşean Mihai Boroianu.

Reţinut în iunie 2015, sub acuzaţiile de sprijinire a unui grup organizat, complicitate la lipsire de libertate şi instigare la şantaj, afaceristul a ajuns în spatele gratiilor şi a avut un moment în care şi-a dat seama este mai bine să recunoască legăturile cu interlopii.

Boroianu a povestit cum a ajuns să colaboreze cu infractorii conduşi de Geo Buruiană, considerat unul dintre cei mai importanţi recuperatori din zona Moldovei.

Impresionat de metodele interlopilor, Boroianu i-a contactat pentru a recupera 5.000 euro de la fraţii Cătălin şi Teodor Coroeanu. Cei doi fraţi au fost atraşi într-o capcană şi au fost băgaţi în beciul unei case, unde au fost sechestraţi şi bătuţi de trei zile. În cele din urmă, mama lor a trimis recuperatorilor suma de 5.000 euro pentru a stinge datoria, iar fraţii Coroeanu au fost eliberaţi.

După ce a recunoscut întâmplările de mai sus, Mihai Boroianu a fost condamnant la o pedeapsa de 2 ani, nouă luni şi 10 zile de închisoare cu suspendarea executării.