Conform rezultatelor publicate pe edu.ro, Viorel Baicu a luat la examenul de bacalaureat media generală 8,46, cu 7,8 la Limba Română, 8 la Matematică şi 9,6 la Informatică. ”Eu sunt mulţumit de rezultat”, a declarat tânărul. E un individ aparte.

Specialist în securitate biometrică, Viorel lucrează, de doi ani, pentru cea mai mare companie care dezvoltă tehnologii în domeniul recunoaşterii faciale, sau de amprente. Mai mult, împreună cu un coleg, a inventat un sistem de operare pentru maşinile inteligente, carOS. Cu așa cunoștințe ar putea fi, eventual, profesor în facultate, nu student.

”La facultate oricum nu se învață nimic practic, doar tehnologii învechite”

”În general elevul se duce la facultate pentru a se specializa ca să se poată angaja. Eu mă pot angaja oriunde în domeniul IT, pentru că am deja experiență, și toată lumea știe că la facultate oricum nu se învață nimic practic, doar tehnologii învechite. Experiența e ceva mai valoros decât o diploma”, a declarat pentru EVZ geniul din Lugoj.

Ce va face de mâine încolo? ”Îmi rezerv timp pentru a mă decide ce voi face în continuare, momentan mă bucur de ultima vacanță”, a mai spus Viorel Baicu. O idee cu care cochetează e să plece la studii peste ocean, la Massachusetts Institute of Technology.

Cum a ajuns aici? ”La început le încercam pe toate. De la vârsta de 15 ani, domeniul în care activez mi-a atras atenția și am hotărât să-mi dedic timpul exclusiv cercetării în securitate”, a mai povestit Viorel Baicu. Să lucreze și să învețe onorabil nu a fost greu deloc. Iată ce spune tânărul despre ultimii ani de școală de la la Liceul ”Hașdeu” din Lugoj: ”a fost atât de lejer la școală încât am avut timp să și lucrez să și trăiesc. Pentru cineva care a și muncit și care s-a și distrat, sunt mulțumit de nota dobândită”. (Sursa foto: Facebook)