Evenimentul Zilei > Horoscop > Generația pierdută nu se mai uită la televizor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Generația pierdută nu se mai uită la televizor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Generația pierdută nu se mai uită la televizor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Fără o cultură generală solidă, adică fără repere și termeni de comparație, ignorând complet etica și morala mic burgheză, răsfățată și cresută în spiritul că totul i se cuvine, fără să muncească, doar cu pretenții, trăind din expediente și servicii, fără să producă nimic material, generația pierdută este o mină de aur pentru politicieni – cea mai ușor de manipulat generație de până acum. Așa susține un studiu de la Quantico și se pare că se poate aplica și în Europa.

29 noiembrie

 

Generația pierdută nu se mai uită la televizor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

 

Pe 29 noiembrie s-au născut Jacques Chirac, Berry Gordy, Gaetano Donizetti, John Fleming, N.D.Cocea, Flavia Buref, Liviu Tudan, Mihai Mereuţă, Ramona Bădescu.

 

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii  Paramon, Filumen şi Pitirun, dar în „Kalendar” începea o perioadă foarte importantă în viaţa geto-dacilor!

 

Tradiţional, în „Kalendar” este Ajunul Sf. Andrei. Este Noaptea Strigoilor şi a creaturilor malefice ale nopţii. Noapte Vampirilor, a strigoilor şi a Licantropilor, a vârcolacilor. Punctată în Vest, mai ales de americani cu o lună mai devreme. Câte bordeie, atâtea obiceiuri!

 

Toată istoria cu Noul An dacic o găsiți la https://evz.ro/horoscop-incepe-anul-nou-dacic.html. Să mai notăm că astăzi este adevărata și unica Black Friday.

 

Dar am primit două informații interesante:

 

Raportul anual al organismului britanic de reglementare în media, Ofcom arată că BBC este puțin frecventat de așa-numita generație pierdută, iar publicul tânăr se îndepărtează.

Preferința pentru BBC la tinerii de 16-24 de ani a scăzut pentru prima oară sub 50%. Deși BBC servește bine publicul, Ofcom cere un plan clar pentru a ajunge la publicul mai tânăr și neimplicat politic. În caz contrar, se spune în raport, BBC ar putea să nu mai fie viabil în forma sa actuală.

BBC a recunoscut că se descurcă greu cu mobilizarea și fidelizarea publicului mai tânăr și s-a declarat dispusă să remedieze această problemă, în special lansând BBC Sounds și oferind programe disponibile mai mult timp pe iPlayer. Dar, concluziile Ofcom arată că BBC trebuie să facă mult mai mult pentru a intra în contact cu copiii și tinerii adulți prin conținuturi pertinente, atrăgătoare și bine plasate, altfel ar putea pierde o generație de plătitori potențiali de taxă. Până și persoanele adulte petrec cu 5 minute mai puțin decât anul trecut, totalul vizionării fiind de 12 minute pentru cei între 16-34 ani. Iar procentul copiilor între 4-6 ani care privesc în fiecare săptămână la CBeebies a diminuat, trecând de la 39% la 34%.

Și în ce privește audiența programelor de actualități, BBC are dificultăți, deși acesta rămâne principala sursă de informații din țară și își păstrează reputația de precizie și fiabilitate.

În ceea ce privește programele, femeile în vârstă sau aparținând unor grupuri socio-economice defavorizate, continuă să fie nemulțumite de maniera în care sunt prezentate la BBC. Scoțienii și persoanele peste 65 de ani, sunt, de asemenea nemulțumiți. Majoritatea observă că BBC se ocupă de ceea ce se întâmplă la Londra, aceste aspecte nefiind interesante în viața lor.

În raportul Ofcom se menționează faptul că BBC respectă normele Codului radiodifuzării și toate condițiile de reglementare. Sharon White, directorul general al Ofcom a declarat că: BBC rămâne un element vital și prețios al culturii britanice, dar trebuie să-și definească planuri mai îndrăznețe pentru a se conecta la tinerii telespectatori și ascultători. Dorim să-și lărgească paleta informațiilor și să fie mai atrăgător online.

BBC trebuie să cuprindă în programele sale societatea britanică în ansamblu, inclusiv grupurile mai puțin mulțumite. BBC trebuie să se concentreze pe conținuturi autentice de actualitate care să fie pertinente și atrăgătoare pentru toate categoriile de public. BBC trebuie să reprezinte întreaga țară, toate comunitățile, utilizând o varietate de stiluri, de tonalitate și de subiecte, se mai spune în recomandările Ofcom. Publicul tânăr trebuie implicat mai mult online. BBC trebuie să mai creeze și alte legături către conținuturi externe. În plus, este necesară mai multă transparență în legătură cu deciziile editoriale, cu taxa și toate modificările pe care le face în programe.

În finalul raportului, Ofcom solicită BBC un plan clar, în care să apară domeniile care continuă să suscite îngrijorarea în ce privește planificarea și bugetarea pentru perioada 2020-2021, până la sfârșitul lui martie 2020.

 

Ce să zic, se duce dracului, Doamne iartă-mă și BBC-ul unul dintre cele mai prestigioase și educative media. Recomandările Ofcom parcă ar fi de la școala de imbecili Waldorf, sau de la al XIV-lea Congres PCR. Dar, stați că mai este:

 

 

Țările nordice abandonează televiziunea tradițională. Serviciile de televiziune online au cunoscut o creștere rapidă, în special după lansarea Netflix în nordul Europei, în 2012. Astfel, în 2016, 60% dintre tinerii cu vârste între 15-24 de ani din Suedia au vizionat un video online, iar comportamentul lor a devenit curent, extinzându-se și la alte categorii de vârstă.

În prezent, în Suedia, consumul de televiziune tradițională a diminuat cu 71%. În Finlanda, consumul a scăzut cu 58%. Norvegienii consumă televiziune cu 111 minute mai puțin, iar danezii cu 134 de minute mai puțin.

Concluzia este că publicul tânăr și-a schimbat radical obiceiurile de consum și utilizează în special video de pe platforme, în locul televiziunii tradiționale.

 

Fără o cultură generală solidă, adică fără repere și termeni de comparație, debusolată, ignorând complet etica și morala mic burgheză, răsfățată și cresută în spiritul că totul i se cuvine, fără să muncească, doar cu pretenții, trăind din expediente și servicii, fără să producă nimic material, generația pierdută este o mină de aur pentru politicieni – cea mai ușor de manipulat generație de până acum. Așa susține un studiu de la Quantico și se pare că se poate aplica și în Europa.

 

Această generație pierdută și invazia ciumei verzi musulmane sunt cele două motive principale ale împotmolirii creșterii economice în Europa. ”Foaie verde de dudău, o să fie și mai… bine!”

 

În Prahova submontană plouă și este urât. Așa că am făcut focul la toate sobele, afară nu este foarte frig, în casă este foarte cald și cățelușele dorm cu labuțele în sus. O să mă uit la un film cu Fred Astair și Cyd Charisse, preferata mea, un film de pe timpul când lumea era pe la două miliarde, era lume puțină, simplă, muncitoare și care se bucura din toată inima. Mă felicit că m-am pustnicit, că am evadat din lumea asta de techno-zombi care butonează mereu la ceva, nu trăiesc pe lumea asta. Ăștia ori fi fost la vor? Sigur că da, ei fac ce le spune smartul, sunt o anexă organică a dispozitivului electronic! Aș vrea să spun că glumesc, dar…

 

Dar, după cum știți, speranța nu moare niciodată, ea a rămas pe fundul Cutiei Pandorei și tot ce este acolo este imortal, așa că să avem speranță, întotdeauna mai există o șansă, doar mâine este o altă zi!

 

 

☼   ♂    ♀               HOROSCOP   29  noiembrie  2019

 

 BERBEC  Astăzi este ziua potrivită să te ocupi de consolidarea relaţiilor sociale cu colegii de serviciu. Trebuie sa sprijini pe cineva din anturajul apropiat care are mare nevoie de ajutor. Ai prilejul de excepţie să întâlneşti o persoană deosebită. Priveşte în jur cu atenţie, oamenii de calitate nu sar în ochi. O zi bună, care poate deveni şi mai bună dacă gândeşti pozitiv şi nu te repezi. Mai pe seară, o veste bună despre o călătorie şi nişte bani. Adesea, şi astăzi este unul dintre acele cazuri, soluţia problemei se gaseşte în analiza atentă a descrierii faptelor, aşa că analizeaza situaţia cu multă atenţie. Astazi coopereaza, dar atentie la confesiuni.

TAUR  Atmosfera la serviciu pare tensionată dar o poţi îmbunătăţi prin calm, prudenţă şi arborarea permanentă a unui zâmbet. Apoi mai sunt şi Andreii şi Andreele, petrecerea de ajun, care poate aplana situaţia.  Poate că ar fi bine, dacă îţi permite punga, să faci cumpărăturile pentru Moş Nicolae încă de astăzi, direct de la producător – măcar ştii ce cumperi. Proiectele începute astăzi pot aduce rezultate excelente. Atenţie la presă şi la reţelele de socializare, poţi avea unele date de excepţie. Nu le pierde!

GEMENI  Astăzi nu este o zi favorabilă pentru schimbări. Nu uita să apreciezi ceea ce ai şi nu mai râvni la lucruri iluzorii. Există în tine o doză de naivitate adolescentină! Care te prinde, uneori! Un coleg de la serviciu iţi solicită azi ajutorul. Fă tot posibilul, pentru că stelele spun ca ajutorul dat se va intoarce înzecit. Configuraţia astrologică nu este foarte prielnică in abordarea unor persoane din sfera autoritaţii publice. Aşa că lasă pe săptămâna viitoare! Concentreaza-te, lasa confuzia pe alta data. Confuzie care iti sta bine uneori. Uneori!

RAC    Vesel şi băncos, astăzi poţi să faci haz de multe la petrecerea de la serviciu, chiar şi de situaţia politică. Prietenii te pot aprecia şi poţi îmbunătăţi multe relaţii, altfel neutre! De altfel, prietenii te ajuta fără să-i baţi la cap, totul merge bine! Nu trebuie să schimbi nimic din proiectele pe termen lung.  Aspectele favorabile din casa a a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără cheltuieli nejustificate.  Perioada îţi este prielnică, în general; cu moderaţie, mai ales la cheltuieli, astazi veţi evita neplăcerile. O şedinta sau o adunare, în orice caz o adunătură, acolo, iti poate da unele indicii pretioase.

LEU   Ai impresia că totul este împotriva ta. Tot felul de mici incidente te fac să crezi că norocul nu mai este de partea ta, dar ar fi bine să fii mai atent, norocul şi-l mai face şi omul! După o dimineaţă densă şi evident obositoare, stelele îţi recomandă să te relaxezi, să faci puţin sport, poate alergătură pe bandă, poate sală, poate sauna. Uneori ai nevoie de putina solitudine. Este o perioadă perfectă să-ti iei ceva de citit sau un joc nou, acasă si sa te bucuri de căldura caminului, sau mai bine zis de ceea ce plăteşti că ar trebui să fie căldură. Evită imprumuturile de bani sau orice cheltuială importantă. Ultima parte a zilei îţi poate aduce surprize plăcute, veşti de departe.

FECIOARĂ  Nu te lua după zvonuri, verifică şi controlează. Pe seară, la petrecerea de Ajun de Sf. Andrei, ai ocazia să rezolvi o bârfă mai veche, care te privea direct. Totul are o explicaţie! Pe seară o veste despre o excursie de Crăciun şi ceva petreceri de Andrei sau Andree, asta poate și mâine, sâmbătă. Aspectele benefice sunt in cumpană astazi cu influenţe mai puţin favorabile, asa că ai astăzi o zi obositoare, dar placută! La serviciu, sau unde activezi, fii pragmatic şi nu contrazice şefii şi colegii seniori. Un zâmbet şi atât, este mult mai indicat. O zi bună în care este bine să vorbeşti mai puţin şi să asculţi mai mult. Poţi afla o mulţime de noutaţi care iţi vor fi de folos.

BALANŢĂ Astăzi ai mai mult noroc în domeniul sentimental. Configuratia stelelor arată o perioada numai bună pentru a-ţi face noi cunoştinţe, poate la petrecerea în cinstea Andreilor şi Andreelor.  Astăzi trebuie sa stai linistit si sa astepti ca ziua sa treacă. Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru ca să eviţi o mica decepţie. Probabil cineva nu-şi respectă cuvântul, fapt care a început să devenit regulă.  In general ziua îţi este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Mai pe seară, o cină plăcută şi rafinată.

SCORPION  Încearcă să nu cedezi impulsurilor tale egocentrice. Astăzi cineva drag are nevoie să îl pui pe el pe primul plan şi să îi dai cel mai bun sfat în situaţia dată. Seara la spectacol, film! Promovează propriile interese, bazându-te pe prietenii vechi. Astazi eşti plin de energie – energia de care ai atâta nevoie. Pe de altă parte este bine să foloseşti cât mai multe ocazii şi să te relaxezi. Pe total:  bune rezultate în domeniul relaţiilor umane şi ale relaţiilor sociale.

SĂGETĂTOR   Astăzi te pot bântui nişte „fantome” ale trecutului. Nu ceda nostalgiei, deciziile luate au fost cele mai bune la momentul respectiv. Pe seară, mare grijă la frig, la variaţiile de temperatură! Trebuie să eviţi excesele, exagerările, de orice fel, şi să nu-ţi iei niciun risc. Mai ales dacă conduci, în trafic trebuie să fii mai precaut! O oportunitate de făcut bani, aşa că fă bine şi nu-i da cu piciorul. Stăpâneşte-ţi remarcile ironice şi criticile la persoană. Vremea în schimbare, în răcire, iţi dă nelinişti care nu sunt ale tale. Scutură-te de ele şi regăseşte-ţi optimismul şi buna dispoziţie!

CAPRICORN  Mici ambiţii personale care nu-ţi dădeau pace par să ajungă, azi, la o finalitate, la un rezultat. Bucură-te de reuşită alături de cei dragi şi aminteşte-ţi de cei care te-au sprijinit. Eşti avantajat dacă cauţi să ieşi în evidenţă la locul tău de muncă. Astăzi ai uşurinţă în exprimare. Regaseşti un obiect pe care l-ai crezut pierdut. Sinceritatea şi spontaneitatea ta cuceresc imediat, doar ai tot interesul să fi plăcut de colegii de la serviciu. Lucrurile sunt foarte clare şi simple dacă doreşti să te simţi bine astăzi! Zâmbeşte şi… atât!

VĂRSĂTOR  O zi plină de energie pentru tine. Profită de ea rezolvând problemele urgente, dar şi făcând puţină mişcare. O oră la bazinul de înot face minuni! Sau poate sauna şi un masaj meseriaş? Esti foarte aglomerat, ai mult de munca şi niciun spor. Ofera-ţi o prăjitura şi dă telefon unei prietene, poate ieşiţi in oraş. Dimineaţa este dedicată în special lucrărilor urgente în care vei risipi multă energie. Stelele favorizează o seara relaxantă şi odihnitoare. Cerul înstelat deasupra şi adevărul in inimă – daca adaugi şi puţin mai multă dragoste ai tabloul zilei de azi pictat de astre.

PEŞTI  Ai grijă, astăzi, la afirmaţiile de care nu eşti foarte sigur. Ai toate şansele să creezi o situaţie complexă din care vei ieşi cu dificultate. Pe seara, o veste bună de la cei dragi. Gândeşte de bine, vezi-ţi de treburile tale, de familia ta, de tine. Banul la ban, binele la bine, trage! Ai nevoie de ceva mai multă stabilitate. Foloseşte ziua ca să pui ordine în afacerile tale sentimentale. Ai timp, in sfârşit, să stai de vorba îndelung cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult şi pentru care eşti gata să pui masa.