Evenimentul Zilei > Horoscop > Începe Anul Nou Dacic. Să fiți sănătoși! Horoscop
Începe Anul Nou Dacic. Să fiți sănătoși! Horoscop

Începe Anul Nou Dacic. Să fiți sănătoși! Horoscop

Horoscop Tradiţional, în "Kalendar" este Ajunul Sf. Andrei. Este Noaptea Strigoilor şi a creaturilor malefice ale nopţii. Noaptea Vampirilor, a strigoilor şi a Licantropilor, a vârcolacilor. Punctată în Vest, mai ales de americani cu o lună mai devreme. Câte bordeie, atâtea obiceiuri!

29 noiembrie

 

Horoscop Pe 29 noiembrie s-au născut Jacques Chirac, Berry Gordy, Gaetano Donizetti, John Fleming, N.D.Cocea, Flavia Buref, Liviu Tudan, Mihai Mereuţă, Ramona Bădescu.

 

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii  Paramon, Filumen şi Pitirun, dar în "Kalendar" începea o perioadă foarte importantă în viaţa geto-dacilor!

 

Tradiţional, în "Kalendar" este Ajunul Sf. Andrei. Este Noaptea Strigoilor şi a creaturilor malefice ale nopţii. Noapte Vampirilor, a strigoilor şi a Licantropilor, a vârcolacilor. Punctată în Vest, mai ales de americani cu o lună mai devreme. Câte bordeie, atâtea obiceiuri!

 

Dar trebuie să recunoaştem că oamenii albi, creştini, europeni sau care provin din Europa au cam aceleaşi obiceiuri vechi, de neconceput şi opuse celor din Orient ce să mai spunem de… China!

 

Este un festival de obiceiuri magice de protecţie. Se foloseşte cu precădere usturoiul şi macul, plante de putere, magice, dar şi sarea şi apa sfinţită. În special usturoiul, în funie, aşezat în forma crucii!

 

Este sărbatoarea lupilor, Sf. Petru şi Sf. Andrei, cei doi protectori ai lupilor, coboară pe pământ şi le dezleagă limba ca să poată vorbi. Românul care aude cum vorbesc lupii şi nu-şi face imediat semnul crucii sfinte, moare până în an. Lupii au darul prezicerii şi spun cum o să fie şi ce o să se întâmple. Dacă noptea este frumoasă şi lupii nu urlă, va fi un an bun.

 

Dar unde ne sunt lupii de altădată? Stârpiţi de leneşi şi pui de lele, de străini nenorociţi, cam la fel cu cei care astăzi omoară căţeii!   "Să li se usuce sângele în vine, să li se frângă oasele în somn şi să li se atârne limba!"  Este o parte din blestemul celor patru umori, care se face numai în această noapte. "Apăi, cine ştie blestemul şi îl spune în noaptea de Sf. Andrei, acela nu mai are duşmani, că toţi mor!" (Speranţia)

 

Fetele mari fac o turtă şi aşteaptă vis prevestitor, altele pun sub pernă patruzeci şi unu de fire de grâu, ca să-şi viseze ursitul.

 

Prilej de sărbătoare, de cântece şi dansuri, de spus pilde şi cimilituri, de şezătoare la „păzitul usturoiului”.

 

În noaptea aceasta strigoii, vârcolacii, creaturile nopţii, din România, se fac cete şi se duc la hotare să se bată cu cei străini. Cine câştigă, aduce norocul în ţara lui!

 

Evident, o sărbătoare dacică, peste care s-a suprapus vopseaua creştină.

 

Dacii, geto-dacii pentru că după cum arăta Alexandru Busuioceanu în al său "Zamolxis": "Geţii lui Herodot sunt totuna cu dacii, aceste două nume fiind folosite deopotrivă de autorii antici pentru a arăta poporul tracic de la Dunăre şi din Carpaţi", ei bine, noi, dacii, sărbătorim prima zi a din şirul de trei a Anului Nou. Putem să-l sărbătorim şi peste o lună, de ce nu? Două bătăi strică, nu două petreceri!

 

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, Dromichete, Burebista sau Deceneu și Decebal nu aveau ceasuri Rollex ca să spună că a venit miezul nopţii şi să deschidă, la secundă, sticla de şampanie, neapărat Veuve Cliquot.

 

Mult mai pragmatici şi mai naturali, dacii petreceau trei zile. De la lăsatul nopţii, care acum corespunde în ziua de 29, apoi 30 noiembrie şi 1 decembrie, până seara târziu, la miezul nopții. Nu sunt deosebiri între zile. Strabon spune că dacii petreceau şi probabil că ăsta este adevărul, că mult ne place să petrecem şi astăzi!

 

Dragi cititori, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, nu au intrat zilele în sac şi cu răbdare se trece marea, până una-alta  eu vă spun un dacic: "Să fiţi sănătoşi!" asta era urarea, nu "La mulţi ani!"

 

Dacii se credeau nemuritori, poate chiar erau, nu contează câţi ani trăiau pe lumea aceasta, sau în Ţara lui Zamolxe, sau aiurea. Timpul nu conta… nu se grăbeau, nu se îmbulzeau, făceau lucrurile bine şi la timpul lor, aveau certitudinea eternităţii!

 

Mă duc să pregătesc, împreună cu oaspeții mei, cina de prima seară a Anului Nou, mâncare dacică, aici, lângă marele Castru Roman ce pare că se numea "Fulmen", fulgerul, şi nu depare de o himeră, de secreta Davă Rumi, şi de secretul secretelor, peștera de aur a sacerdoților, pecetluită pentru eternitate de prăvăliri de stânci și de cutremure.

 

Şi o să râd împreună cu prietenii și toţi căţeii mei, surogatele mele de lupi, cu prieteni veniţi de peste mări şi ţări ca să îndeplinească ceea ce trebuie, să respire aerul Daciei şi să se încarce cu energia telurică a acestor pământuri. Au venit pentru Centenar, dar mai bine îl petrec geto-dacic, cu mine și țăranii mei!  

 

Vedeţi, dragi padawani şi hobbiţi, am spus şi altă dată că popoarele zămislite în zone puternic seismice se conectează la energia telurică, vibraţiile permanente ale solului aduc ceva în plus, ei bine, astfel de popoare au ceva anume, o mentalitate de supraviețuitori cu orice preț, să ne gândim la japonezi, dacă noi, ca popor, nu putem să ne analizăm.

 

O să mai "vorbim" şi altă dată de aceste lucruri tainice, acum mă aşteaptă prietenii şi căţeii, ba şi fantomița pisicii Gina, aşa că mâine este a doua zi a Anului Nou, în definitiv, o altă zi!

 

 

 

☼    ♂     ♀

 

 

BERBEC  Astăzi este ziua potrivită să te ocupi de consolidarea relaţiilor sociale cu colegii de serviciu. Trebuie sa sprijini pe cineva din anturajul apropiat care are mare nevoie de ajutor. Astăzi ai prilejul de excepţie să întâlneşti o persoană deosebită. Priveşte în jur cu atenţie, oamenii de calitate nu sar în ochi. O zi bună, care poate deveni şi mai bună dacă gândeşti pozitiv şi nu te repezi. Mai pe seară, o veste bună despre o călătorie şi nişte bani. Adesea, şi astăzi este unul dintre acele cazuri, soluţia problemei se gaseşte în analiza atentă a descrierii faptelor, aşa că analizeaza situaţia cu multă atenţie. Astazi coopereaza, dar atentie la confesiuni.

 

 

TAUR  Atmosfera la serviciu pare tensionată dar o poţi îmbunătăţi prin calm, prudenţă şi arborarea permanentă a unui zâmbet. Apoi mai sunt şi Ajunul la Andreii şi Andreele care pot aplana situaţia.  Poate că ar fi bine, dacă îţi permite punga, să faci cumpărăturile pentru Moş Nicolae încă de astăzi, direct de la producător – măcar ştii ce cumperi. Proiectele începute astăzi pot aduce rezultate excelente. Atenţie la presă şi la reţelele de socializare, poţi avea unele date de excepţie. Nu le pierde!

 

 

GEMENI  Azi nu este o zi favorabilă pentru schimbări. Nu uita să apreciezi ceea ce ai şi nu mai râvni la lucruri iluzorii. Există în tine o doză de naivitate adolescentină! Care te prinde, uneori! Un coleg de la serviciu iţi solicită azi ajutorul. Fă tot posibilul, pentru că stelele spun ca ajutorul dat se va intoarce înzecit. Configuraţia astrologică nu este foarte prielnică in abordarea unor persoane din sfera autoritaţii publice. Aşa că lasă pe săptămâna viitoare! Concentreaza-te, lasa confuzia pe alta data. Confuzie care iti sta bine uneori. Uneori!

 

RAC   Vesel şi băncos, astăzi poţi să faci haz de multe la petrecerea de la serviciu, chiar şi de situaţia politică. Prietenii te pot aprecia şi poţi îmbunătăţi multe relaţii, altfel neutre! De altfel, prietenii te ajuta fără să-i baţi la cap, totul merge bine! Nu trebuie să schimbi nimic din proiectele pe termen lung.  Aspectele favorabile din casa a a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără cheltuieli nejustificate.  Perioada îţi este prielnică, în general; cu moderaţie, mai ales la cheltuieli, astazi veţi evita neplăcerile. O şedinta sau o adunare, în orice caz o adunătură, acolo, iti poate da unele indicii pretioase.

 

LEU   Ai impresia că totul este împotriva ta. Tot felul de mici incidente te fac să crezi că norocul nu mai este de partea ta, dar ar fi bine să fii mai atent, norocul şi-l mai face şi omul! După o dimineaţă densă şi evident obositoare, stelele îţi recomandă să te relaxezi, să faci puţin sport, poate alergătură pe bandă, poate sală, poate sauna. Uneori ai nevoie de putina solitudine. Este o perioadă perfectă să-ti iei ceva de citit sau un joc nou, acasă si sa te bucuri de căldura caminului, sau mai bine zis de ceea ce plăteşti că ar trebui să fie căldură. Evită imprumuturile de bani sau orice cheltuială importantă. Ultima parte a zilei îţi poate aduce surprize plăcute, veşti de departe.

 

FECIOARĂ   Nu te lua după zvonuri, verifică şi controlează. Pe seară, la petrecerea de Ajun de Sf. Andrei, ai ocazia să rezolvi o bârfă mai veche, care te privea direct. Totul are o explicaţie! Pe seară o veste despre o excursie de Crăciun şi ceva petreceri de Andrei sau Andree, asta poate mâine, de Sf.Andrei. Aspectele benefice sunt in cumpană astazi cu influenţe mai puţin favorabile, asa că ai astăzi o zi obositoare, dar placută! La serviciu, sau unde activezi, fii pragmatic şi nu contrazice şefii şi colegii seniori. Un zâmbet şi atât, este mult mai indicat. O zi bună în care este bine să vorbeşti mai puţin şi să asculţi mai mult. Poţi afla o mulţime de noutaţi care iţi vor fi de folos.

 

BALANŢĂ Astăzi ai mai mult noroc în domeniul sentimental. Configuratia stelelor arată o perioada numai bună pentru a-ţi face noi cunoştinţe, poate la petrecerea în cinstea Ajunului Andreilor şi Andreelor.  Astăzi trebuie sa stai linistit si sa astepti ca ziua sa treacă. Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru ca să eviţi o mica decepţie. Probabil cineva nu-şi respectă cuvântul, fapt care a început să devenit regulă.  In general ziua îţi este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Mai pe seară, o cină plăcută şi rafinată.

 

SCORPION  Încearcă să nu cedezi impulsurilor tale egocentrice. Astăzi cineva drag are nevoie să îl pui pe el pe primul plan şi să îi dai cel mai bun sfat în situaţia dată. Seara la spectacol, film! Promovează propriile interese, bazându-te pe prietenii vechi. Astazi eşti plin de energie – energia de care ai atâta nevoie. Pe de altă parte este bine să foloseşti cât mai multe ocazii şi să te relaxezi. Pe total:  bune rezultate în domeniul relaţiilor umane şi ale relaţiilor sociale.  

 

SĂGETĂTOR   Azi te pot bântui nişte „fantome” ale trecutului. Nu ceda nostalgiei, deciziile luate au fost cele mai bune la momentul respectiv. Pe seară, mare grijă la frig, la variaţiile de temperatură! Trebuie să eviţi excesele, exagerările, de orice fel, şi să nu-ţi iei niciun risc. Mai ales dacă conduci, în trafic trebuie să fii mai precaut! O oportunitate de făcut bani, aşa că fă bine şi nu-i da cu piciorul. Stăpâneşte-ţi remarcile ironice şi criticile la persoană. Vremea în schimbare, în răcire, zăpada din București, iţi dă nelinişti care nu sunt ale tale. Scutură-te de ele şi regăseşte-ţi optimismul şi buna dispoziţie!

 

CAPRICORN  Mici ambiţii personale care nu-ţi dădeau pace par să ajungă, azi, la o finalitate, la un rezultat. Bucură-te de reuşită alături de cei dragi şi aminteşte-ţi de cei care te-au sprijinit. Eşti avantajat dacă cauţi să ieşi în evidenţă la locul tău de muncă. Astăzi ai uşurinţă în exprimare. Regăseşti un obiect pe care l-ai crezut pierdut. Sinceritatea şi spontaneitatea ta cuceresc imediat, doar ai tot interesul să fi plăcut de colegii de la serviciu. Lucrurile sunt foarte clare şi simple dacă doreşti să te simţi bine astăzi! Zâmbeşte şi… atât!

 

VĂRSĂTOR  O zi plină de energie pentru tine. Profită de ea rezolvând problemele urgente, dar şi făcând puţină mişcare. O oră la bazinul de înot face minuni! Sau poate sauna şi un masaj meseriaş? Esti foarte aglomerat, ai mult de munca şi niciun spor. Ofera-ţi o prăjitura şi dă telefon unei prietene, poate ieşiţi in oraş. Dimineaţa este dedicată în special lucrărilor urgente în care vei risipi multă energie. Stelele favorizează o seara relaxantă şi odihnitoare. Cerul înstelat deasupra şi adevărul in inimă – daca adaugi şi puţin mai multă dragoste ai tabloul zilei de azi pictat de astre.

 

 

PEŞTII  Ai grijă, astăzi, la afirmaţiile de care nu eşti foarte sigur. Ai toate şansele să creezi o situaţie complexă din care vei ieşi cu dificultate. Pe seara, o veste bună de la cei dragi. Gândeşte de bine, vezi-ţi de treburile tale, de familia ta, de tine. Banul la ban, binele la bine trage! Ai nevoie de ceva mai multă stabilitate. Foloseşte ziua ca să pui ordine în afacerile tale sentimentale. Ai timp, in sfârşit, să stai de vorba îndelung cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult şi pentru care eşti gata să pui masa. Evită, pe cât poţi, grijile şi enervarile, nimic nu este mai important pentru sănătate decat o judecata clara şi echilibrul interior. Până la urmă o zi blândă faţă de tine, pe care o meritai după o perioadă mediocră!

 

 

horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop   horoscop   horoscop   horoscop   horoscop