Asta presupune că bebeluşii născuţi  Intersex (fostul hermafroditism) care au trăsături sexuale, cum ar fi organele genitalele sau cromozomii ce nu se potrivesc în întregime unei noţuni binare tipice de sex masculin si de sex feminin, pot fi inregistraţi în acest fel. 

Modificarea legii permite, de asemenea, schimbarea retroactivă a certificatelor de naștere dacă sexul greșit a fost ales anterior la naștere. De asemenea, germanii vor putea să își schimbe numele de pe certificatul de naștere dacă simt că genul lor a fost introdus incorect. Cu toate acestea, pentru ambele cazuri, este necesar un certificat medical.  Măsura a intervenit după ce instanța supremă din Germania a decis anul trecut că este neconstituțional să forțeze oamenii să aleagă dacă sunt bărbați sau femei. 

Potrivit Națiunilor Unite, între 0,05 și 1,7% din populația globală sunt intersexuale – aproximativ același procent ca și oamenii cu păr roșu.  Uneori acest lucru este evident la naștere, uneori devine vizibil la pubertate.  Curtea Constituțională Federală a dat Parlamentului, până la sfârșitul anului 2018, modificarea actualei legislații.  Decizia a fost în favoarea unui recurs introdus de un adult intersex și a declarat că instanțele și autoritățile de stat ar trebui să nu mai constrângă oamenii intersexuali să aleagă între identificarea ca bărbat sau femeie.  

Cu toate acestea, grupurile de advocacy susțin că legislația rezultată nu merge suficient de departe. Potrivit acestora, în majoritatea cazurilor  un certificat dat de medic este obligat să-și schimbe statutul.  Iar Asociația lesbienelor și homosexualilor din Germania (LSVD), precum și unii politicieni, inclusiv din partea Partidului Verde și a social-democraților, au criticat această mișcare spunând că intersexualitatea a fost mai mult decât atribute fizice și că dovezile sub forma unui certificat medical nu ar trebui să fie necesar.

Membru al consiliului de administrație al LSVD, Henny Engels, a subliniat că "sexul nu poate fi determinat exclusiv de caracteristicile fizice, ci este determinat și de factorii sociali și psihologici".  Între timp, deputatul creștin-democrat (CDU), Marc Henrichmann, a susținut că registrul civil oficial trebuie să se bazeze mai degrabă pe dovezi decât pe autoevaluare, notează thelocal.de.

 

Te-ar putea interesa și: