Gelu Vişan: "Chiloții Laurei Codruța Kovesi.
In orice țară din lume, denunțul public de aseară al procurorului Mihaelei Iorga Morar despre cum era pusă să fabrice dosare unui ministru pentru a-i bloca accesul la funcția de Prim-Ministru, înregistrările fără nici un dubiu cu falsificarea de probe în urma cărora s-au făcut dosare penale, deci denunțul public ar duce automat la autosesizarea Procurorului General, a Ministrului Justiției, a CSM și Inspecției Judiciare.

Faptul că instituțiile Statului de Drept nu se autosesizează nu mă miră. Am spus-o de nenumărate ori că în România:
NU MAI AVEM JUSTIȚIE, avem un STAT MAFIOT, condus din afara țării.
Faptul însă că Tudorel Toader tace, cu toate apelurile Patetice ale lui Codrin Ștefănescu, nu poate avea decât o singură explicație:
Liviu Dragnea, având un dosar penal greu s-a înțeles cu Laura Codruța Kovesi să-l lase în pace dacă și Tudorel Toader o lasă în pace. În piață, toată lumea cu care am vorbit susține această variantă. Tudorel Toader este până una alta un ministru numit politic, iar cei care l-au numit tac mâlc de o lună și jumătate, a se citi de la sfârșitul lunii Decembrie, de când Tudorel ar fi trebuit să prezinte un raport care este gata. Faptul că nu l-a prezentat după ce l-a anunțat, face extrem de plauzibilă o intervenție politică.

Până una-alta, lui Dragnea îi convine mai mult să fie Kovesi șefă în continuare, dacă s-a înțeles cu ea, pentru că am văzut că-i plac înțelegerile cu oamenii politici și-i schimbă ca pe niște chiloți purtați, îi aruncă la coș a doua zi. Pentru a trece însă hopul acesta, Kovesi e în stare să-i poarte și trei zile, iar lui Dragnea se poate să-i placă foarte mult ipostaza. ( Liber la imaginație!)
După câte se vorbește, în înțelegere intră și sacrificarea unor personaje politice din PSD, care nu sunt prietene ale Sistenului, dar care îl cam calcă pe bătături pe Dragnea prin Partid. Cu ocazia asta rezolvă, ca la Teleorman, mai multe probleme deodată: scapă de dosar și de niște colegi incomozi. Strategia e veche și patentată și de alții, inclusiv de Ponta.
Se pare că e bătălie mare pe poziția de chiloți ai doamnei Kovesi, e cu coadă.

P.S. Dragnea a "scăldat-o", cere în eter "Anchetă la DNA"! Ceva cu Poliția Politică. Cine s-o facă? Lazăr? Glumește! Nici o vorbă despre Tudorel Toader și cererea de demitere.
Gata: S-a calificat!
PS la PS. Pentru cei care mai aveau dubii: În șdința PSD s-a hotărât că nu este o problemă prioritară și ei să-și vadă mai departe de guvernare, adică de numiri politice, creșterea prețurilor, scăderea salariilor și taxe. În declarații s-a văzut: au fugit ca șurligăile. Mă aștept să se alăture # Rezistenților. Rămâne cum am spus,
Dragnea s-a calificat, dar la PSD e bătaie mare pe zilele în care să fie și alții chiloții lui Koveși. Pute Rău!", a scris Gelu Vişan pe contul personal de socializare.