Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > GÂNDUL lui CRISTOIU. Cum își dă SRI de dragul lui Dacian Cioloș cu tesla acolo unde știm noi
GÂNDUL lui CRISTOIU. Cum își dă SRI de dragul lui Dacian Cioloș cu tesla acolo unde știm noi

GÂNDUL lui CRISTOIU. Cum își dă SRI de dragul lui Dacian Cioloș cu tesla acolo unde știm noi

Duminică, 27 martie 2016, Dacian Cioloș, șeful Guvernului de stewardese low-cost de pe ruta Bruxelles-București, a atins culmea iresponsabilității politice postdecembriste denunțînd România ca loc de unde au fost cumpărate cartele PrePay folosite în pregătirea unor atentate teroriste în UE.

Pentru că după aceea, Divizia Presă a SRI a sărit să-l spele pe Dacian Cioloș acuzînd pe cei care l-au tras de mînecă de a fi parte dintr-un complot menit a-i știrbi onoarea distinsului, se impune să reluăm dialogul dintre premier și reporter:
„Realizator: Aţi primit semnale că instrumentele serviciilor de securitat sînt insuficiente, v-au spus că nu le ajunge legislaţia, aparatura ori fondurile?
Dacian Cioloş: Da, ei se plîng, ştiţi discuţia veche apropo de cartelele PrePay, de exemplu. Înţeleg că România este una din puţinele ţări din UE care vindem cartele PrePay fără un control de identitate. Înţeleg chiar că au fost folosite în ultima perioadă cartele PrePay din România în pregătirea unor atentate în altă parte în UE, tocmai pentru că există această flexibilitate în România.

Miercuri, 30 martie 2016, SRI a simțit nevoia să intervină și el pentru a-l spăla pe Dacian Cioloș de rahat.
Drept urmare, SRI a dat un Comunicat.
Unul care deși se pretinde a veni de la o instituție de Intelligence, ne sfidează inteligența. La un moment dat, în acest Document se spune:
„În România, indivizi afiliați organizațiilor teroriste au folosit cartele pre-paid pentru comunicare în exterior. Investigația privește inclusiv posibilitatea utilizării unor astfel de cartele în atentatele din Europa. De altfel, informații recente indică lansarea de amenințări la adresa unor infrastructuri de transport dintr-o țară europeană de pe astfel de cartele.”

Campania declanșată de SRI prin intermediul lui Dacian Cioloș de adoptare a unei OU prin care cartelele Pre-Payd să poată fi cumpărate numai după prezentarea unui document de identitate are drept principal argument, invocat și de Dacian Cioloș, că în absența unui document SRI nu poate ști cine a vorbit de pe o cartelă Pre-Pay. Acest lucru – susține SRI pe toate drumurile, creează posibilitatea ca teroriștii din lume să cumpere cartele din România pentru a le folosi la atentate știind că nu pot fi identificați.

Comunicatul SRI contrazice spectaculos acest argument.
Păi dacă, așa cum arată Comunicatul – SRI știe că indivizi din România afiliați organizațiilor teroriste au vorbit la telefon de pe cartele Pre-Pay cu alți teroriști din străinătate, înseamnă că SRI are posibilitatea să afle identitatea unei persoane care vorbește de pe o cartelă Pre-Pay, deși persoana respectivă n-a dat, la cumpărare, nici un document.
Altfel de unde să știe SRI că de pe o cartelă Pre-Pay a vorbit un terorist și nu Apostolul Pavel?

Din cîte de vede, de dragul spălării lui Dacian Cioloș de rahat, SRI-ul își dă cu tesla acolo unde știm noi.
Să fie Dacian Cioloș omul lor?
Noi bănuiam că e omul Altora!