Evenimentul Zilei > EVZ Special > Gafă sau rea intenție? PSD a uitat să mai treacă pe listele de la locale o personalitate
Gafă sau rea intenție? PSD a uitat să mai treacă pe listele de la locale o personalitate

Gafă sau rea intenție? PSD a uitat să mai treacă pe listele de la locale o personalitate

Decanul Facultății de Matematică din cadrul Universității din Viena, sătmăreanul Radu Ioan Boț, nu a avut loc pe listele de candidați ale Organizației Județene Satu Mare a PSD.

În urmă cu o lună, cei de la PSD Satu Mare anunțau cu surle și trâmbițe că pe lista formațiunii politice pentru Consiliul Județean Satu Mare va fi nominalizat (pe un loc eligibil) și un reprezentant al Diasporei, pe bază de propuneri. Ei, bine, zis și făcut, oamenii l-au nominalizat pe Radu Ioan Boț, dar cam pe degeaba. Fiindcă nu a avut loc în fața unor iluștri necunoscuți, care au fost împinși în față pe criterii de ”show me the money”, scrie ziarulromanesc.at.

Așadar, un profesor universitar doctor și decan al uneia dintre cele mai prestigioase universități din lume, care a dat mai mulți laureați ai Premiului Nobel, nu se poate ridica la nivelul de pregătire profesională al unor social-democrați din județul Satu Mare, ne spun social-democrații prin gestul lor.

Reacția prof. dr. Radu Ioan Boț a fost una de bun-simț în fața unui simulacru scabros al celor de la PSD Satu Mare: “Nu am fost contactat, eram onorat. Dar acum oricum e prea târziu, alegerile au avut loc”.

Așadar, domnilor, doamnelor și domnișoarelor politicieni, nu ne mai faceți să ne pierdem vremea cu fumigene. Pe listele voastre au loc doar cei care pupă inelul, cei care se înrudesc cu cine trebuie și, mai ales, cei care deschid larg portofelul.

Așa veți scădea de tot în sondaje, împreună cu marionetele voastre cu tot. Și vă mai mirați că lumea nu mai iese la vot. Electoratul românesc nu mai poate fi prostit cu minciuni ieftine.

Sătmăreanul Radu Ioan Boţ a fost numit recentdecan al Facultăţii de Matematică de la prestigioasa Universitate din Viena (Austria). Anterior, el ocupase poziţia de prodecan al acestei facultăţi şi conducător al Şcolii Doctorale a Universităţii.

Profesorul universitar dr. Radu Boţ are 44 de ani este absolvent al Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din Satu Mare şi al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Opinie de Ciprian Bâtea – editor PresaSM

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.