Evenimentul Zilei > International > Gafă pe contul de Twitter al Comandamentului american pentru arme nucleare. Mesajul bizar a încins internetul
Gafă pe contul de Twitter al Comandamentului american pentru arme nucleare. Mesajul bizar a încins internetul

Gafă pe contul de Twitter al Comandamentului american pentru arme nucleare. Mesajul bizar a încins internetul

Mesaj bizar a fost postat pe contul de Twitter al Comandamentului american pentru arme nucleare, anunță mass media internaționale.

Un mesaj aparent criptat, compus din semne de punctuaţie şi o succesiune de litere, a fost postat pe contul de Twitter al Comandamentului strategic al armatei americane. Mesajul bizar a semănat confuzie, neştiindu-se dacă este vorba de vreun cod nuclear, un atac cibernetic împotriva Pentagonului sau un complot, comentează marţi France Presse.

Mesajul ”;l;;gmlxzssaw,” a fost postat duminică, pe contul oficial al Comandamentului însărcinat cu controlul întregului arsenal nuclear american (Stratcom).

Cu toate că amatorii în criptografie au depus un efort uriaș pentru a îl descifra, mesajul misterios nu era decât o simplă ”aiureală” a unui copil care preluase controlul asupra contului de Twitter al armatei americane preţ de câteva minute, a explicat Stratcom unui jurnalist al publicaţiei Daily Dot.

„Responsabilul de contul de Twitter al comandamentului militar, care se afla în telemuncă, a lăsat contul deschis şi fără supraveghere timp de câteva clipe. Copilul său cel mic a profitat de situaţie şi s-a apucat să se joace cu tastatura şi, din păcate, fără să-şi dea seama, a postat tweet-ul”, a detaliat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Stratcom.

„Nu s-a întâmplat absolut nimic rău, adică niciun fel de piratare a contului nostru de Twitter”, a adăugat el.

Gafă majoră a ministrului Apărării Naționale (MApN), Nicolae Ciucă

În urmă cu o săptămână, Ministrul Apărării Naționale (MApN), Nicolae Ciucă, a comis o gafă uriașă, după ce a postat pe pagina sa de Facebook o poză în care apar mai multe numere de telefon și parole de acces la o videoconferință, la un laptop, dar și la o adresă de e-mail.

„Prima vizită în unități ale MApN a membrilor Comisiilor pentru apărare din Senat şi Camera Deputaților a fost într-o instituție de învățământ superior pentru a vedea care sunt valorile sistemului de formare, educare și dezvoltare a leadership-ului militar, acolo unde se pregătesc ofiţerii din cea mai numeroasă categorie de forţe a Armatei României.

Împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, le-am prezentat parlamentarilor misiunile, prioritățile și programele de înzestrare ale Armatei României – în derulare și de perspectivă”, a scris Ciucă pe Facebook, alături de mai multe fotografii.

Imaginea cu pricina a fost șetarsă după doar câteva ore, dar aceasta a devenit virală pe rețele sociale.