Evenimentul Zilei > Politica > Gafă memorabilă în şedinţa de Guvern. Hohote de râs taxate aspru de Raluca Turcan
Gafă memorabilă în şedinţa de Guvern. Hohote de râs taxate aspru de Raluca Turcan

Gafă memorabilă în şedinţa de Guvern. Hohote de râs taxate aspru de Raluca Turcan

La şedinţa de Guvern, care a avut loc luni, Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice și Administrației Publice, a izbucnit în hohote de râs, după ce s-a bâlbâit atunci când a încercat să pronunţe corect Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL.

Momentul stânjenitor a fost stins brusc după ce vicepremierului Raluca Turcan i-a aruncat ministrului o privire discretă, dar foarte dură.

Ministrul Ion Ștefan a încercat să pronunțe corect prescurtarea de la Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL, însă nu a reușit decât să spună PNL, prescurtarea Partidului Național Liberal, al cărui membru este.

„Pentru PNLD… , PNLD… , pentru PNDL 2… , PNDL… , PNL…,”, moment în care izbucnește în hohote de râs și explică „… ocupându-mă mai mult de PNL, mi se pare mai …, da!”, oprindu-se din criza de râs.

Raluca Turcan l-a taxatdur  printr-o privire după gafa ministrului PNL.

Stânjenit din cauza situaţiei, ministrul şi-a continuat expunerea despre controalele în teritoriu și neregulile găsite la lucrările prin PNDL.

„În perioada 7-18 ianuarie, Ministerul Lucrărilor Publice a continuat controalele în teritoriu, au fost vizate 1.554 de solicitări în valoare de aproximativ 900 de milioane de lei. În urma controlului efectuat de Corpul de control, au fost verificate 139 de UAT-uri din judeţe, valoarea decontărilor solicitate de acestea a fost de 320 de milioane de lei. În urma controalelor au fost găsite în neregulă 19 solicitări neconforme, cu o valoare de 10 milioane de lei „, a declarat Ion Ştefan, potrivit realitatea.net