Evenimentul Zilei > Social > Gafa făcută de jandarmii clujeni la o demonstrație. Au fost total nepregătiți. „Deci prima dată a fost la rece, doar ca să vă arate că nu nimerește”
Gafa făcută de jandarmii clujeni la o demonstrație. Au fost total nepregătiți. „Deci prima dată a fost la rece, doar ca să vă arate că nu nimerește”

Gafa făcută de jandarmii clujeni la o demonstrație. Au fost total nepregătiți. „Deci prima dată a fost la rece, doar ca să vă arate că nu nimerește”

O demonstrație a jandarmilor clujeni la un eveniment organizat la Baza Sportivă „La Terenuri”, a avut o întorsătură neașteptată. Ei n-au nimerit nici măcar niște baloane de la 4 metri.

O demonstrație a jandarmilor clujeni la un eveniment organizat la Baza Sportivă „La Terenuri”, s-a transformat într-un eveniment penibil. Exercițiul menit să demonstreze forța Jandarmeriei Cluj a arătat că ei nu sunt capabili să țintească un potențial infractor nici măcar de la 4 metri.

Un jandarm n-a putut să țintească baloanele ținute de colegul său după mai multe încercări. Bărbatul stătea nemișcat, iar un specialist reușea să nimerească din prima, lucru care nu s-a văzut la eveniment. Pregătirea jandarmilor a fost o reală dezamăgire.

„Deci prima dată a fost la rece, doar ca să vă arate că nu nimerește”, spune comentatorul evenimentului.

Jandarmii sunt obligați periodic să participe la programe de pregătire profesională în scopul antrenării efectivelor de ordine publică de a acţiona unitar, legal şi eficient în raport cu evoluţia situaţiei operative, perfecţionarea cooperării între acestea, pentru îndeplinirea cu profesionalism a misiunilor încredinţate. După cele întâmplate, autoritățile au constatat că pregătirea lor este mai mult decât mediocră, potrivit stiridecluj.ro

Sursa foto arhiva EVZ

Jandarmii au fost bătuți într-un bar

Un alt incident a avut loc în urmă cu câteva luni. Într-o comună din Vaslui, cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani au atacat și și bătut doi jandarmi. Bătăușii au fost arestați pentru 24 de, iar conflictul ar fi izbucnit în fața unui bar.

Jandarmii nu erau în timpul programilor și au refuzat să le ofere bani petrecăreților pentru a continua cheful. În urma conflictului, unul dintre jandarmi a ajuns cu maxilarul zdrobit la Clinica Buco Maxilo Facială din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Cei cinci tineri care i-au agresat pe jandarmi sunt din comuna Unțești, judeţul Vaslui. Ei au fost duși în fața instanței care a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Avocații inculpaților au făcut o solicitare instanței pentru a primi sentințe mai blânde, dar le-a fost respinsă.