Editura Evenimentul si Capital

GÂDEA PIERDE PROCESUL cu KOVESI. Jurnaliștii Antena 3 trebuie să PLĂTEASCĂ o SUMĂ IMENSĂ către șefa DNA. A apărut DECIZIA instanței -UPDATE

Autor: | | 7 Comentarii | 5886 Vizualizari

Se pare că jurnaliștii Antena 3, Mihai Gâdea, Bianca Grigore, Mugur Ciuvică, vor fi nevoiți să plătească daune morale către șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce au pierdut procesul cu aceasta.

UPDATE 19.45

A fost publicată decizia Curții de Apel Ploiești în cazul procesului dintre jurnaliștii Antenei 3 și procurorul șef al DNA.

“Respinge cererile de repunere a cauzei pe rol formulate de apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu, de apelanţii-pârâţi Antena 3 SA, Radu Tudor, Gâdea Emanuel-Mihai, Bianca Grigore şi Ciuvică Mugur-Cristian, precum şi de persoanele care au formulat cerere de intervenţie accesorie Bogdan Dumitru şi Stan Ioana-Sultana ca neîntemeiate. Respinge cererea de amânare a pronunţării formulată de apelanţii-pârâţi Antena 3 SA, Radu Tudor, Gâdea Emanuel-Mihai, Bianca Grigore şi Ciuvică Mugur-Cristian ca neîntemeiată. Respinge apelul declarat de pârâţii Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA ca nefondat. Admite apelurile declarate de reclamanta-pârâtă, de pârâtul Radu Tudor şi de pârâtul-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu.

Schimbă în parte sentinţa în sensul că: Respinge acţiunea precizată formulată de reclamanta-pârâtă în contradictoriu cu pârâtul Radu Tudor şi cu pârâtul-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu ca neîntemeiată. Obligă pe pârâţii Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA, în solidar, la plata sumei de 300 000 (trei sute mii)lei cu titlu de daune morale către reclamanta-pârâtă pentru prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată.

Obligă pe pârâţii SC Antena 3 SA şi Gâdea Mihai-Emanuel să formuleze scuze publice reclamantei-pârâte, precum şi să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul prezentei hotărâri în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a acesteia, după cum urmează: - pe pârâta Antena 3 S.A. în cadrul fiecărui buletin informativ al zilei, pe parcursul a trei zile consecutive, precum şi pe platforma online a acesteia.; - pe pârâtul Gâdea Emanuel-Mihai, în cadrul emisiunii realizate de acesta -„Sinteza Zilei". Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Respinge cererea de amendare cu 1000 lei a reclamantei-pârâte pentru exercitarea cu rea credinţă a apelului, cerere formulată de apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu, ca neîntemeiată.

Obligă pe pârâţii Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA, în solidar, la plata sumei 3650 lei cheltuieli de judecată către reclamanta-pârâtă, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu apărător ales în apel. Obligă pe apelanta reclamantă-pârâtă la 50 lei cheltuieli de judecată( taxă judiciară de timbru) către apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu. Ia act că apelantul-pârât Radu Tudor va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată.. Cu recurs în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii, ce se va depune la Curtea de Apel Ploieşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.03.2018.”, se arată în decizia magistraților.


Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI