Evenimentul Zilei > Politica > Gabriela Firea, provocată să dea socoteală bucureștenilor. Vrea să o pună la respect
Gabriela Firea, provocată să dea socoteală bucureștenilor. Vrea să o pună la respect

Gabriela Firea, provocată să dea socoteală bucureștenilor. Vrea să o pună la respect

Un candidat independent la Primăria Bucureștiului a provocat-o pe Gabriela Firea la o dezbatere publică privind bugetul Capitalei pentru 2020.

„Solicit Primarului Gabriela Firea, în temeiul Legii administrației publice locale, o dezbatere publică a Legii bugetului, astfel încât cetățenii să poată să își expună punctul de vedere cu privire la bugetul propus”, a susținut Nicușor Dan, printr-o postare pe Facebook.

El a adăugat că structura bugetului propus pentru 2020, asemănătoarea cu cea din 2019, prevede cheltuieli de 7,2 miliarde lei, în condițiile în care veniturile din ultimii ani au fost de 4 miliarde lei/an.

„În 2019 s-au estimat veniturile la 6,8 miliarde lei, dar s-au realizat doar aprox. 4,2 miliarde lei, cu 2,5 miliarde lei mai puțin (până în noiembrie se realizaseră venituri de 3,8 miliarde lei). Cheltuielile pentru 2019, estimate inițial la 6,8 miliarde lei, au fost probabil de aprox. 5 miliarde lei, de unde un nou deficit de aprox. 1 miliard de lei. (execuția bugetară pe 2019 ne va da cifrele definitive)”, se arată în postare.