Evenimentul Zilei > International > Furtuni VIOLENTE în Germania. Cel puțin o persoană a MURIT.
Furtuni VIOLENTE în Germania. Cel puțin o persoană a MURIT.

Furtuni VIOLENTE în Germania. Cel puțin o persoană a MURIT.

Nordul Germaniei a fost lovit de furtuni violente. La Hamburg, un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața, iar prietena sa însărcinată a fost rănită după ce rafalele de vânt au proiectat bucăți de moloz asupra mașinii în care se aflau.

Pompierii au anunțat că trei persoane au rămas blocate în mașini, printre care și bărbatul ucis. De asemenea, traficul feroviar și rutier a fost dat peste cap. Calea ferată dintre Hamburg  și Lubeck a fost blocată pe ambele sensuri  de un copac care a căzut pe șine.

De asemenea, cinci nave portcontainer au fost desprinse de la danele de amarare, iar unele dintre ele s-au ciocnit. A fost nevoie de intervenția remorcherelor pentru a le aduce înapoi la țărm.
 

 


VEZI VIDEO AICILa Butzow, lângă Rostock, o tornadă violentă a provocat pagube importante, ridicând mașini până la 70 de metri de la sol și doborând zeci de copaci, anunță BBC News online. Poliția din Butzow a anunțat că tornada a smuls zeci de acoperișuri. Primăria, o biserică, grădinița și un spital care a fost parțial evacuat au fost grav avariate. Cel puțin 30 de persoane au fost rănite de obiecte luate pe sus. Furtunile au apărut după o perioadă caldă în Nordul Germaniei, iar meteorologii au anunțat și pentru joi ploi și descărcări electrice.

La nord de Aachen, în Geilenkirchen, rafalele de vânt au atins viteza de 119 kilometri pe oră.