Evenimentul Zilei > Actualitate > Frăție PSD – PNL la conducerea Transelectrica. Oamenii lui Bădălău și Toma Petcu fac legea în companie
Frăție PSD – PNL la conducerea Transelectrica. Oamenii lui Bădălău și Toma Petcu fac legea în companie

Frăție PSD – PNL la conducerea Transelectrica. Oamenii lui Bădălău și Toma Petcu fac legea în companie

PSD și PNL și-au împărțit conducerea Transelectrica. Oamenii lui Niculae Bădălău (PSD) și Toma Petcu (PNL) sunt bine înfipți în funcții de conducere la nivelul companiei.

Frăție PSDPNL la conducerea Transelectrica.

Doi oameni numiți de Niculae Bădălău (PSD) în conducerea Transelectrica au fost preluați de PNL și sunt menținuți, în continuare în funcții. Este vorba despre Marius Stanciu și Virgiliu Ivan, numiți pe vremea PSD și ținuți în brațe de liberalul Toma Petcu, conform Realitatea Plus.

Virgiliu Ivan este directorul Dispeceratului Energetic Național (DEN), cea mai importantă unitate operațională a Transelectrica. El a fost numit în această funcție de Niculae Bădălău, pe vremea când se afla la conducerea Ministerului Economiei.

La rândul său, Marius Stanciu a fost impus, de liderul PNL Toma Petcu, ca membru în Directoratul Transelectrica

Din această poziție, potrivit Realitatea Plus, face echipă bună cu Virgiliu Ivan pe care îl protejează să rămână la conducerea DEN.

Oamenii PSD și PNL la conducerea Transelectrica

În data de 7 ianuarie 2021, o avarie majoră la nivelul rețelei electrice de transport a produs o cădere a curentului electric în România. Zona de nord-vest a țării a fost afectată de căderea energiei electrice pentru câteva ore. Milioane de utilizatori din Transilvania au fost afectați direct de această avarie.

După pana de curent din 7 ianuarie, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a cerut demitere directorului DEN. Solicitarea s-a lovit, însă, de opoziția lui Marius Stanciu, omul lui Bădălău. Acesta a susținut că Virgiliu Ivan nu poate fi înlocuit decât cu acceptul celorlalți membri ai Directoratului Transelectrica.

Potrivit Realitatea Plus, Virgiliu Ivan este menținut funcție cu sprijinul direct și asumat al lui Marius Stanciu. La rândul său, acesta este susținut Niculaie Bădălău și Toma Petcu (PNL), ambii cu interese și afaceri în Transelectrica.

Omul lui Bădălău face lobby pentru Siemens

Conform sursei citate, Marius Stanciu face lobby fățiș și pentru furnizorii de echipamente Siemens. Aceasta deoarece protectorul său din PSD, Niculae Bădălău, ar fi interesat ca firma de tehnologie să furnizeze echipamente pentru Transelectrica.

Tatonările dintre Niculae Bădălău și Siemens ar fi început pe vremea când Transelectrica era condusă de Marius Carașol. Acesta a fost condamnat pentru că și-a falsificat diploma de studii superioare.

Ulterior, tatonările au continuat prin intermediul Corinei Anastase, numită în funcție tot de Niculae Bădălău.