Evenimentul Zilei > Economie > Franța, un partener economic important pentru România. Nicolae Ciucă: Capitalul francez a creat peste 125.000 de locuri de muncă Video
Franța, un partener economic important pentru România. Nicolae Ciucă: Capitalul francez a creat peste 125.000 de locuri de muncă Video

Franța, un partener economic important pentru România. Nicolae Ciucă: Capitalul francez a creat peste 125.000 de locuri de muncă Video

Nicolae Ciucă a declarat vineri că Franţa este unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai României, deţinând locul trei la exporturi şi locul șapte la importuri. Premierul a mai dat asigurări că România este o țară sigură pentru investitorii străini.

Parteneriatul strategic dintre România şi Franţa are o componentă economică importantă. Investiţiile franceze în ţara noastră se ridică la 8,7 miliarde de euro. Au fost create și 125.000 de locuri de muncă, a anunțat vineri seară premierul Nicolae Ciucă.

Partener important

Declarațiile au fost făcute la Gala Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceze din România. „Anul acesta Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză aniversează 26 de ani de activitate în România. Importanţa dumneavoastră se regăseşte în activitatea celor 4.150 de companii cu capital majoritar francez a căror cifră de afaceri cumulată însumează 18 miliarde de euro. Capitalul francez a creat peste 125.000 de locuri de muncă directe pe piaţa românească.

Apreciez în mod deosebit faptul că Franţa este unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai României, deţinând locul trei la exporturi şi locul șapte la importuri. Locul trei este deţinut de Franţa şi în clasamentul investitorilor, cu investiţii de 8,7 miliarde de euro, reprezentând aproape 10% din totalul investiţiilor străine directe”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Mai multe investiții străine

Premierul a dat asigurări că România reprezintă o destinaţie de luat în seamă pentru transferarea investiţiilor franceze, atât din zona de conflict, cât şi din zone mai îndepărtate.

„Deşi traversăm crize multiple, cu implicaţii la nivel global, am reuşit să asigurăm stabilitate şi predictibilitate pentru politicile fiscale. Prin măsurile pe care le-am luat, am reuşit să câştigăm încrederea investitorilor, a dumneavoastră, încredere care s-a tradus prin creşterea investiţiilor străine directe cu 43,7% în primele 7 luni ale anului, ajungând la cifra de 5,5 miliarde euro”, a adăugat șeful Guvernului.

Țară sigură

Nicolae Ciucă a mai transmis şi faptul că România este o ţară sigură, capabilă să aibă un rol activ în regiune şi în lume. „Prezenţa militarilor francezi în ţara noastră confirmă soliditatea deciziei noastre de a ne apăra împreună valorile comune.

După aderarea la Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană, procesul de aderare la OCDE, dar și aderarea la Spaţiul Schengen sunt obiective importante de ţară pe care ni le-am asumat şi pentru realizarea cărora facem eforturi intense.

Vă asigur că toate aceste eforturi vor da rezultate, pentru că atunci când ne asumăm proiecte importante pentru viitorul ţării, reuşim să le ducem la capăt. Istoria recentă confirmă determinarea noastră de a realiza obiective majore pentru dezvoltarea României, pentru integrarea deplină în familia europeană“, a mai spus Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.