Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă, soluții pentru redresarea economiei: „Vom susţine mediul de afaceri şi vom folosi toate resursele financiare”
Nicolae Ciucă, soluții pentru redresarea economiei: „Vom susţine mediul de afaceri şi vom folosi toate resursele financiare”

Nicolae Ciucă, soluții pentru redresarea economiei: „Vom susţine mediul de afaceri şi vom folosi toate resursele financiare”

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a semnat marți convenţiile de garantare pentru noul program guvernamental IMM INVEST PLUS, context în care a afirmat că Executivul vine cu soluții pentru mediul de afaceri românesc.

UPDATE- Premierul României a găsit soluția pentru a scoate România din criză. Nicolae Ciucă a declarat că singura soluție  este susținerea mediului de afaceri și folosirea resurselor financiare la dispoziție.  „Am spus-o de fiecare dată, în situație de criză, există o singură soluție: investiții, investiții și iarăși investiții”, a declarat prim-ministrul.

În cadrul ceremoniei de semnare a convenţiilor de garantare pentru noul program guvernamental IMM INVEST PLUS, ce a avut loc marți la Palatul Victoria, șeful Guvernului Nicolae Ciucă a vorbit despre parteneriatul dintre stat, mediul de afaceri și băncile din România.

Premierul Nicolae Ciucă, sprijin pentru afacerile românilor

„Îi felicit pe semnatarii acestor acorduri. Este un eveniment cât se poate de binevenit, pentru că el marchează un parteneriat, aşa cum spuneam şi anterior derulării acestor semnări de acorduri, este un eveniment cât se poate de onest între Guvern, mediul de afaceri şi bănci.

Nu dorim altceva decât să asigurăm antreprenorii din România că la nivelul Guvernului şi a celorlate instituţii ale statului şi sistemului bancar căutăm soluţii astfel încât să putem sprijini mediul de afaceri şi să reuşim să asigurăm menţinerea unei dinamici corespunzătoare economiei româneşti”, a transmis premierul român.

Investițiile, unica soluție pentru ieșirea din criză, spune premierul Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a declarat și că unica soluție în aceste vremuri de restriște sunt investițiile masive.

„Ca atare, prin tot ceea ce am întreprins şi vom întreprinde în continuare, vom susţine mediul de afaceri şi vom folosi toate resursele financiare, atât de la bugetul de stat, cât şi din fondurile europene. Trebuie să depăşim această situaţie şi nu o putem face decât împreună. Nu cu mult timp în umă am încheiat o întâlnire cu Convenţia pentru Dezvoltarea României.

A fost o activitate cât se poate de deschisă, astfel încât să putem găsi soluţii împreună şi prin aceste demersuri putem să rămân în continuare la fel de solidari şi putem să găsim soluţiile care să ne sprijine să depăşim cât mai uşor situaţia complicată prin care trecem astăzi”, a conchis premierul Nicolae Ciucă.

Ce ajutoare de stat prevede programul guvernamental IMM INVEST PLUS

Schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri au o valoare de 4 miliarde de euro și sunt coordonate de Ministerul Finanțelor. Acestea au fost aprobate pe 9 septembrie 2022 de Comisia Europeană și se derulează prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), Fondul Român de Contragarantare (FRC) și Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

„Începând de luni, 12 septembrie 2022, antreprenorii sunt invitați să se înscrie pe platforma www.imminvest.ro, pentru a accesa fondurile puse la dispoziție prin intermediul Programului IMM INVEST PLUS, utilizând oricare din componentele sale: IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST.

Ajutoarele de stat vor fi acordate sub forma de garanții pentru împrumuturi și granturi ce vor acoperi comisionul de risc, precum și comisionul de administrare pe toată durata de valabilitate a garanției acordate, iar dobânzile aferente creditelor vor fi subvenționate pe o perioadă de până la 12 luni”, arată un comunicat al Ministerului de Finanțe.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: