Evenimentul Zilei > Social > Fonduri din PNRR, trimise către două domenii esențiale. Vești bune pentru părinți
Fonduri din PNRR, trimise către două domenii esențiale. Vești bune pentru părinți

Fonduri din PNRR, trimise către două domenii esențiale. Vești bune pentru părinți

În cadrul unui mesaj ce a fost postat, vineri, pe Facebook, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că Executivul a reușit să bifeze două obiective foarte importante: două jaloane din cadrul PNRR.
Primul jalon vizează adaptarea învățământului superior la cerințele existente pe piața muncii. Al doilea vizează creșele și grădinițele, după cum a precizat șeful Executivului, Nicolae Ciucă.

Două proiecte foarte importante, care vizează învățământul superior, dar și creșele și grădinițele

„Încă două jaloane din PNNR atinse de Guvernul României! Am adoptat, vineri, Ordonanța de Urgență prin care am creat cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relație directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educație.
Primul jalon va conecta învățământul superior la ceea ce se cere pe piața muncii.
Al doilea jalon atins prin acesta Ordonanță de Urgență este menit sa mărească capacitatea creșelor și a grădinițelor, dar și a activităților de tip ludotecă/locuri de joacă pentru copii în toate localitățile unde aceste servicii sunt deficitare.
Guvernul României va îndeplini toate obligațiile asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. România trebuie modernizată și cu bani europeni”, a fost anunțul pe care l-a făcut, vineri, pe Facebook, premierul Nicolae Ciucă.

Ce anunța premierul Nicolae Ciucă la începutul verii

„România este în grafic cu îndeplinirea țintelor, jaloanelor și reformelor din PNRR. Continuă contractările și avem, astăzi, confirmarea că există interes și că se fac toate eforturile pentru ca ceea ce România și-a propus prin Planul Național de Redresare și Reziliență să se concretizeze în beneficiul cetățenilor.
Aceste proiecte care vizează elaborarea/actualizarea documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană în formatul adaptat pentru Sistemul Informațional Geografic sunt contractate la o lună de la deschiderea platformei de depunere a proiectelor. Apreciez ritmul în care se lucrează pentru a fructifica oportunitățile finanțării de proiecte și reforme prin PNRR și salut soluția unei platforme digitalizate prin care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a simplificat procedurile și a redus substanțial timpul de depunere și evaluare a proiectelor”, anunța premierul României, în luna iunie, situația existentă la nivelul atragerii fondurilor prin intermediul PNRR.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: