În vârstă de 26 de ani și de naționalitate afgană, bărbatul mergea pe strada Victor Hugo cu acel cuțit în mână, când a fost arestat, a precizat procuratura din Lyon.

Bărbatul „urma să treacă la acțiune”, a adăugat aceeași sursă, calificând drept „grav” acest incident în contextul în care el a avut loc după atacul terorist cu cuțitul care s-a soldat cu moartea a trei persoane, joi dimineața, în catedrala Notre-Dame din Nisa.

Persoana arestată „purta un cuțit lung de 30 de centimetri și părea pregătită să treacă la acte”, a declarat pentru AFP și Pierre Oliver, primarul arondismentului 2 din Lyon.

„Un bărbat înarmat cu un cuţit lung tocmai a fost arestat de poliţia naţională. Mulţumesc poliţiei pentru intervenţia ei eficientă care a făcut posibilă evitarea unei noi tragedii”, a postat pe Twitter Pierre Oliver.

Acest bărbat, deja „semnalat serviciilor de informații”, potrivit unei alte surse, este acuzat de „portul unei arme interzise și amenințare cu o armă”, au spus reprezentanții parchetului. Totodată, el va fi supus unui examen psihiatric.

Parchetul din Lyon, căruia îi este încredințată ancheta, investighează motivația, personalitatea și profilul acuzatului.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE