Evenimentul Zilei > International > A ieșit pe stradă cu un cuțit, amenințând că omoară pe toată lumea
A ieșit pe stradă cu un cuțit, amenințând că omoară pe toată lumea

A ieșit pe stradă cu un cuțit, amenințând că omoară pe toată lumea

O româncă în vârstă de 38 de ani a fost arestată în Italia, după ce a amenințat mai multe persoane cu un cuțit pe stradă.

Femeia a fost depistată de polițiști în seara zilei de 19 august, pe insula Ortigia (Siracusa). Potrivit publicației SiracusaNews, polițiștii de la Comisariatul din Ortigia au fost solicitați să intervină în centrul insulei după ce o femeie a început să amenințe trecătorii cu un cuțit. La vederea agenților de poliție, românca a aruncat cuțitul și a fugit.

Oamenii legii au pornit în urmărirea ei și au prins-o în apropiere de Piazza Pancali din localitate, unde agresoarea s-a prins cu brațele și picioarele de un stâlp de iluminat public și a refuzat să se supună arestului. Mai mult, în momentul în care au încercat s-o dezlipească de pe stâlp, femeia i-a mușcat pe agenți de mâini.

Polițiștii au reușit în cele din urmă să o imobilizeze și să o aresteze, iar în urmă perchiziției au găsit asupra ei un al doilea cuțit.

Agresoarea a fost identificată ca fiind Georgeta Haidu, în vârstă de 38 de ani, fără rezidență oficială în Italia. Femeia a fost arestată pentru rezistență în fața unui oficial public, amenințări și port nejustificat de arme albe. Potrivit polițiștilor, ea era căutată de mai multe zile de către forțele ordine pentru fapte asemănătoare, informează stiridiaspora.ro.

La începutul lunii, o altă româncă, în vârstă de 41 de ani, a fost arestată de secția de poliție locală din Cazzago San Martino, în zona Brescia, după ce a hărțuit câteva luni un asistent social și a ajuns chiar să o atace pe femeie în biroul său din cadrul primăriei, amenințând că o va desfigura cu acid.  După câteva luni de amenințări, românca a mers chiar să-și atace victima în birou, acuzând-o că i-a luat fetița și a dat-o altei familii în plasament social.