Evenimentul Zilei > International > Franța și Polonia, grav afectate în pandemia de coronavirus. Oamenii fug din calea celui de-al treilea val
Franța și Polonia, grav afectate în pandemia de coronavirus. Oamenii fug din calea celui de-al treilea val

Franța și Polonia, grav afectate în pandemia de coronavirus. Oamenii fug din calea celui de-al treilea val

Franța și Polonia, alte două țări europene care resimt pandemia de coronavirus, ajunsă la cel de-al treilea val. S-au luat măsuri.

Franța și Polonia, două dintre țările europene afectate de al treilea val provocat de pandemia de coronavirus. Oficialii de la Paris și Varșovia au decis să ia măsuri restrictive. Pentru a încerca să limiteze extinderea cazurilor de infectare cu virusul care a dat lumea peste cap. Astfel, conform noilor restricții impuse în Hexagon, 16 zone și 21 de milioane de oameni sunt afectați.

Franța și Polonia, noi valuri de restricții în pandemia de coronavirus

În Franța, regulile, cunoscute încă de anul trecut, din timpul primului val al pandemiei, au intrat în vigoare vineri. Începând de la miezul nopții. În această situație inconfortabilă, s-au creat numeroase blocaje pe pe mai multe ieșiri din capitala Paris. Afacerile considerate a fi neesențiale au fost închise. La fel ca și în Italia, care se află în carantină generală. Dar, în Franța, școlile au rămas deschise. Spre deosebire de unitățile de învățământ din „Cizmă”.

Deschise rămân și saloanele de înfrumusețare. Cu condiția de-a respecta un „protocol special de sănătate”. Oficialitățile sanitare din Franța au raportat peste 4,2 milioane de infecții de la începutul epidemiei. Și aproape 92.000 de decese legate de coronavirus.

Și Germania se pregătește să se închidă în calea pandemiei

Nici în Plonia situația nu este mai roză. Magazinele neesențiale, hotelurile, facilitățile culturale și sportive sunt închise pentru o perioadă de trei săptămâni. Această țară deține un record trist. Cea mai mare rată de infectări zilnice, începând din luna noiembrie a anului trecut. Se pregătește de adoptarea unor noi restricții și Germania. Și această țară înregistrează o explozie de cazuri de infectare. Și se află în plin al treilea val al pandemiei. Cancelarul Angela Merkel a pregătit deja psihic populația pentru ce va urma. Și a vorbit despre perioada următoare, una marcată de limitări.

Toate țările Uniunii Europene au probleme în campania de vaccinare. Din cauza bine-cunoscutei probleme de siguranță pe care ar prezenta-o serul de la AstraZeneca.