Evenimentul Zilei > International > Franța recomandă munca de acasă. Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat
Franța recomandă munca de acasă. Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat

Franța recomandă munca de acasă. Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat

Franța recomandă munca de acasă, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a explodat. Ministrul francez al Muncii şi Inserţiei Sociale, Elisabeth Borne, a precizat că francezii se află într-o situație foarte sensibilă.

Munca de acasă „rămâne o practică foarte recomandată”, a declarat Borne la Sud Radio.

Franţa a înregistrat joi 10.593 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, un nou record de la lansarea testelor pe scară largă în ţară, şi 50 de noi decese, a anunţat Serviciul pentru sănătate publică. În total, 3.223 de bolnavi de COVID-19 au fost spitalizaţi în ultimele şapte zile, adică cu 247 mai mult în raport cu cifrele anunţate în ajun, dintre care 535 sunt la reanimare, a indicat serviciul menţionat.

Numărul de persoane decedate de COVID-19 a ajuns în Franţa la 31.095, crescând cu 50 în ultimele 24 de ore, al doilea cel mai mare număr de decese din ultimele două luni.

Epidemia a atins un alt nivel

10.593 de cazuri noi au fost detectate in ultimele 24 de ore, au anuntat autoritatile sanitare din Hexagon joi, 17 septembrie. Cu o zi inainte, au fost detectate 9.784 de cazuri, anunta Le Figaro.

50 de persoane au murit din cauza Covid-19 in Franta in ultimele 24 de ore, totalul victimelor fiind de 31.095.

Ministrul Sanatatii din Franta, Olivier Veran, a anuntat in cadrul unui briefing de presa ca personalul din crese este obligat sa poarte masca, pentru a evita transmiterea adult-copil. Cu toate acestea, el a clarificat ca „este putin probabil ca copiii din ciclul primar, cresa si gradinita sa se contamineze reciproc si sa contamineze si adultii”.