Evenimentul Zilei > International > Franța. La Nisa, Macron denunță un atac terorist islamist
Franța. La Nisa, Macron denunță un atac terorist islamist

Franța. La Nisa, Macron denunță un atac terorist islamist

Președintele Republicii s-a deplasat la Nisa, la locul atentatului terorist de joi, soldat cu trei persoane ucise. „Franța este cea atacată”, a spus Macron.

Emmanuel Macron, care a mers la bazilica din Nisa la câteva ore după atacul care a lăsat trei morți, a adus „sprijinul întregii națiuni către catolici”.

În urma atacului terorist din biserica Notre-Dame din Nisa, două persoane (un bărbat și o femeie) au fost ucișe mișelește. Gravă rănită, o a treia s-a refugiat într-un bar din apropiere dar a decedat și ea din cauza rănilor.

Macron, care s-a deplasat la locul atentatului, a denunțat „un atac terorist  islamist”.

„Țara noastră a fost lovită de un atac terorist islamist. În această dimineață, trei dintre compatrioții noștri au căzut la Nisa, în această bazilică Notre-Dame”, a declarat președintele Republicii, înainte de a continua: „În mod clar, Franța este cea atacată”.

În treacăt, președintele Republicii a profitat de ocazie pentru a anunța trecerea a 3.000 la 7.000 de soldați pentru operațiunea Sentinel, pentru a proteja lăcașele de cult și școlile, scrie AFP.

Emmanuel Macron a făcut apel la francezi să dea dovadă de „unitate” și „să nu cedeze spiritului diviziunii” sau „oricărui spirit al terorii”.

Reacția Vaticanului după atac

Vaticanul a condamnat joi atacul terorist de la biserica din Nisa, subliniind că „terorismul şi violenţa nu vor fi acceptate niciodată”, scrie AFP.

„Este un moment de durere într-o perioadă de confuzie. Terorismul şi violenţa nu pot fi acceptate niciodată”, arată un comunicat al purtătorului de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, scrie Agerpres.

„Papa este informat despre situaţie şi este aproape de comunitatea catolică în doliu”, adaugă comunicatul, precizând că suveranul pontif „se roagă pentru victime şi apropiaţii lor, pentru ca violenţa să înceteze”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: