Evenimentul Zilei > International > Franța, cuprinsă de PARANOIA „Copiilor Teroriști”!
Franța, cuprinsă de PARANOIA „Copiilor Teroriști”!

Franța, cuprinsă de PARANOIA „Copiilor Teroriști”!

Un băiețel francez de 9 ani a fost chemat la jandarmerie și supus unui interogatoriu pentru că ar fi strigat „Allah akbar” în timpul unui moment de reculegere în memoria victimelor de la Charlie Hebdo. Acum două zile, știrea despre un alt băiețel de 8 ani, audiat pentru apologia terorismului, a făcut mare tapaj în presa franceză.copii

Un bărbat a depus plângere pentru calomnie după ce copilul său de 9 ani a fost audiat de jandarmeria din comuna Villers-Cotterêts din Picardia pentru că ar fi strigat „Allah akbar” în timpul unui moment de reculegere pentru atacul de la Charlie Hebdo.

Bănuielile asupra copilului sunt „total nefondate”, a declarat procurorul din Soissons, Jean-Baptiste Bladier pentru AFP. Băiețelul a fost audiat pe 15 ianuarie, la jandarmeria din Villers-Cotterêts, în prezența tatălui său, pentru apologia terorismului.

„Ne aflăm într-o cantină municipală unde mănâncă elevii mai multorșcoli, în timpul minutului de reculegere nu există nici un martor care să-l fi auzit pe acest băiat de 9 ani strigând ‘Allah akbar! Trăiască Coranul!”, a povestit procurorul.

„Un alt copil i-a spus mai târziu mamei sale, care este una dintre angajatele cantinei, și care a relatat mai departe șefei sale, este redactată o sesizare… jandarmeria este anunțată.”

Copilul incriminat „le răspunde anchetatorilor că nu înțelege nimic, că a fost o confuzie între doi copii, a relatat procurorul Bladier.

Nemulțumit, tatăl copilului a depus plângere pe 23 ianuarie pentru denunț calomnios și defăimare, a continuat șeful parchetului, care a declarat că speră ca întreaga afacere să servească pe viitor pentru „a evita să ne ambalăm inutil”.

Cazul acesta vine la câteva zile după audierea unui alt băiețel, de 8 ani, miercuri, la comisariatul din Nice, de asemenea pentru apologia terorismului. Copilul ar fi strigat „Eu nu sunt Charlie, eu sunt cu teroriștii!”

În aceeași zi, în plin centru al Parisului, o organizație salafistă (ultra-radicală) a organizat un stand la care a distribuit gratuit Coranuri trecătorilor, pentru ca „cuvântul lui Allah să ajungă în toate căminele francezilor”. Prefectura poliției a declarat că nu a existat nici un motiv pentru a interveni.