Evenimentul Zilei > International > Franța cere ÎNCHIDEREA porților Europei în fața imigranților și ATACĂ Germania: „Nu noi le-am spus să vină”
Franța cere ÎNCHIDEREA porților Europei în fața imigranților și ATACĂ Germania: „Nu noi le-am spus să vină”

Franța cere ÎNCHIDEREA porților Europei în fața imigranților și ATACĂ Germania: „Nu noi le-am spus să vină”

Uniunea Europeană trebuie să spună că „nu mai este posibil” să primească atâția imigranți și „să găsească soluții” pentru ca cei care pleacă din Siria să fie primiți de țările vecine, a declarat premierul francez.

În urma atentatelor de la Paris, premierul francez Manuel Valls s-a întâlnit cu o serie de reprezentanți ai presei europene, printre care Süddeutsche Zeitung, care publică largi extrase din discuție.

„Europa trebuie să spună că nu mai poate primi atâția imigranți, că nu mai este posibil”, a afirmat Valls.

El a adăugat:

„Controlul frontierelor exterioare ale Uniunii este esențial pentru viitorul UE. Dacă nu o facem, atunci popoarele vor zice: ‘Ajunge, Europa!’.”

Pentru a continua:

„Europa trebuie să găsească soluții pentru ca imigranții să fie primiți de țările vecine Siriei. În caz contrar, Europa își pune sub semnul întrebării caapcitatea de a-și controla eficient frontierele.”

Deși Franța a fost la început una dintre cele mai entuziaste țări în ceea ce privește politica frontierelor deschise pentru refugiați, Manuel Valls nu a ezitat să o atace foarte puțin voalat pe Angela Merkel, chiar în ziua în care aceasta era așteptată la Paris. El a afirmat că Franța a fost luată prin surprindere de decizia liderilor germani de a suspenda acordul de la Dublin și a declarat:

„Germania a făcut o alegere onorabilă. Însă nu Franța le-a spus (imigranților – n.r.): ‘Veniți!’.”