„Maestrul Zeffirelli nu a fost doar un artist, el a fost un geniu. Zeffirelli a reprezentat Florenţa în întreaga lume, dar şi lumea în Florenţa. El a iubit acest oraş. Florenţa îi dă înapoi maestrului tot ce el a dat acestui oraş, a declarat primarul oraşului Florenţa, Dario Nardella.

Celebrate de arhiepiscopul Florenţei, Giuseppe Betori, funeraliile regizorului au avut loc în prezenţa celor doi fii ai săi, Luciano şi Pippo, şi a mai multor personalităţi.

Cu o zi înainte, mii de localnici, dar şi turişti din întreaga lume, au trecut prin faţa sicriului „maestrului”, la Palazzo Vecchio din Florenţa, oraşul său natal.

Marele cineast a fost îngropat în capela familiei din cimitirul Portes Saintes din Florenţa.

Zeffirelli, a regizat peste 20 de filme şi a colaborat cu actori uriaşi precum Elizabeth Taylor, Richard Burton, Laurence Olivier, Alec Guinness, Faye Dunaway şi Jon Voight. Printre filmele sale celebre se numără 'Iisus din Nazaret', 'Otello', 'Hamlet' (1992, cu Mel Gibson şi Glen Close) sau 'La ceai cu Musolini'.

În afară de producţiile cinematografice, Zeffirelli a pus în scenă şi peste 30 de piese de teatru şi opere, potrivit agerpres.ro